Nyttårsaften er for enkelte en av årets skumleste kvelder og da særlig om vi beveger oss over i dyreverden. For mange hunder og katter er nemlig ikke mye bråk og raketter den beste kombinasjonen. Det ville kjæledyrbutikken Musti gjøre noe med og i nyttårskampanjen «Jeg er redd» skal skremte kjæledyr sørge for at folk tar mer hensyn på den store festkvelden.

- Hvis du ikke har kjæledyr, er sannsynligheten stor for at du ikke ofrer de firbeinte en tanke på nyttårsaften. Målet med kampanjen er å gjøre nordmenn bevisst på hvor kraftig mange hunder og katter reagerer på rakettoppskytningen. Forhåpentligvis gjør det at flere tar hensyn til de firbeinte på nyttårskvelden, sier Anne Langås, markedssjef i Musti.

Kampanjen vil være synlig på utendørsreklamer i noen av landets største byer. Det er også laget animerte videosnutter med hunder og katter som reagerer på kraftige smell fra raketter. Videoene kjøres bredt ut i sosiale medier.

- Noen kjæledyr er så redde at de får angstanfall. I kampanjen kommer det tydelig frem hvor redde mange kjæledyr blir. Gjennom kampanjen oppfordrer vi nordmenn til å skyte opp raketter et stykke unna bebyggelse og bare ved midnatt, sier Langås. 

Kampanjen er utviklet av det finske reklamebyrået Erma&Reinikainen.