Epica er en reklamepris der journalister fra hele verden, inkludert Kampanje, utgjør juryen. Nå er prisene delt ut, og det ble en liten nedtur for den norske reklamebransjen.

I fjor ble det både Grand Prix og gull på norske byråer, med Try som mestvinnende norsk byrå, men i år er sølv den gjeveste valøren som havner i norske hender.

Try med størst medaljefangst
Try
får to sølv for Ikea-kampanjene «Livet er ikke en Ikea-katalog», som nylig også kom på shortlist i Eurobest og «The Bästis Billboard».

«The Bästis Billboard» er en reklameplakat som også fungerte som en lobørste for nordmenn i finstasen på 17. mai.

Try får i tillegg to bronse for «Das Chair» for Volkswagen og «The Mental Advisory Label» for Verdensdagen for psykisk helse.

- Hvordan føles det å vinne fire medaljer for Try?

- Superkult og en perfekt førjulspresang! Det finnes jo mange reklamekonkurranser der ute, men Epica og Eurobest er to av de aller viktigste. Så nå venter vi i spenning på Eurobest neste uke, der vi har seks nominasjoner, sier Lars Joachim Grimstad, kreativ leder i Try Reklame.

- Var dette forventet?

- Det er alltid vanskelig å spå reklamekonkurranser, men vi følte vi hadde levert inn noen sterke jobber. Så det ville vært jug å si at vi ikke håpet på metall.

Medaljer til flere norske byråer
Pol
får én sølv for Posten-kampanjen «Father Christmas & Mother Earth» og to bronse for «Redd fantasien» for Redd Barna og «En sammensveiset gjeng» for Vy.

De to siste bronsene hentes av Anorak - for «Thanks for sharing» for KLP - og Publicis Kitchen - for «Dumpster Deli» for Framtiden i våre hender.

Kampanje gjør oppmerksom på at journalist Dag Robert Jerijervi har vært representert i juryen. Han har ikke vurdert de norske bidragene.