Reklamebyrået Per Høj har kjøpt en tredjedel av filmproduksjonsselskapet Friksjon Film. De har allerede jobbet sammen på flere prosjekter, men nå er prosjektet formalisert.

- Mange jobber løses godt med lett rigg. Med Friksjon Film på laget blir veien til produksjon kortere, og resultatene bedre. Vi får også tilgang på studio, klippesuite, og ikke minst Ole og Yrjan som er fine og morsomme folk, sier byråleder i Per Høj, Håkon Fretheim.

Friksjon Film ble startet av Ole-T. Skomsøy og Yrjan Sundfør Rodrigues i 2017. De holder til i Urtegata på Grønland i lokaler med eget studio.
 
- Vi har det siste halvannet året jobbet mye sammen, og hatt god kjemi fra første filmproduksjon. Da Håkon tok kontakt for å snakke om et tettere samarbeid, og kjemitesten allerede var bestått, var det kort vei til en samarbeidsavtale, sier Yrjan Sundfør Rodrigues.

Han opplever Per Høj som et toneangivende byrå i bransjen.

- At de ønsket å bli en del av oss ser jeg på som en stor tillitserklæring, og har tro på at det vil gi oss enda større og bredere kompetanse som vi kan ta med oss videre til alle våre samarbeidspartnere og kunder. 

I fjor inngikk Per Høj en strategisk samarbeidsavtale med Takk for sist og nå knytter byrået altså til seg ytterlige kompetanse, uten at de hentes helt inn til byrået.
 
- I stedet for å bygge ut byrået med flere fagfelt internt, ser vi at dynamikken og kvaliteten i samarbeid med spesialister gir oss mer. Vi får topp kvalitet, dedikerte folk som vil noe innenfor sitt eget faghelt, vi lærer mer, og vi kan fokusere på å bli sterkere på det vi ønsker å være best på i byrået, kreativ kommunikasjon. I det bildet passer Friksjon Film perfekt inn for oss, og vi får det beste fra to verdener, sier Per Høj-sjefen.

Les mer: Per Høj inngår strategisk samarbeid med innholdsbyrå

Oppdatert 21.12: I en tidligere versjon av denne saken stod det at Per Høj hadde kjøpt halvparten av Friksjon Film. Det riktige er en tredjedel.