Paxster er en helt sentral brikke i Posten Norges bærekraftstrategi. Nærmere 1900 nullutslippskjøretøy fra Paxster er en del av kjøretøyflåten til Posten Norge, og mange kjenner igjen de små elektriske kjøretøyene i gatebildet på vei til postkassa, og ikke minst som postbilen til Vidar Magnussens karakter «Jonas Kvåle» i NRK-serien «Side om side».

Kjøretøyet er designet og produsert i Sarpsborg, og finnes på veier i Europa og på New Zealand. Paxster benyttes av nasjonale postselskaper og private logistikkselskaper, og dette gjør Paxster til Norges største kjøretøyprodusent.

Likevel har produsenten hatt et ønske om hjelp til å vokse mer og bli bedre kjent både her i Norge og internasjonalt.

- Vi hadde rett og slett behov for i større grad å beskrive hvem vi faktisk er som selskap, sier markedssjef i Paxster, Cathrine Lund, i en pressemelding.

Valget falt på B2B-byrået Iteo.

- Det var særlig to ting ved Paxster som fascinerte oss da vi startet samarbeidet med dem. Det ene var at mange kjenner igjen Paxsters kjøretøy på grunn av deres leveranser til Posten, men få vet at de er norske, og ikke minst designet og produsert i Sarpsborg, sier Alexander Wie Flaa.

Han er teamleder og senior kommunikasjonsrådgiver hos Iteo, og har jobbet med Paxster det siste året.

Les mer: Iteo er årets content- og performance-byrå - vipper Schibsted ned fra toppen

Iteo gjennomførte en stor innsiktsjobb, bestående av intervjuer og workshops med ansatte, samt flere dybdeintervjuer med kunder både nasjonalt og internasjonalt.

– For at Paxster skal kunne fange opp og vise frem bredden i det de står for, og fremstå som mer enn en leverandør av kjøretøy, måtte vi i større grad få frem et budskap som fortalte hva Paxster faktisk leverer til sine kunder. Og det er så utrolig mye mer enn et kjøretøy, sier Wie Flaa.

Deretter landet de på slagordet «A better day» (En bedre dag).

- Vi mente at dette fanget opp bredden av Paxsters virksomhet, samtidig som det er et budskap som fungerer både i Norge og internasjonalt. Dette var viktig med tanke på at Paxster også har et stort internasjonalt nedslagsfelt.

– Det som er kraftfullt med «A better day», er at det er sant. Vi skaper faktisk et bedre nærmiljø og kundene sparer penger, men vi bidrar også til reduserte sykedager og forbedrer våre kunders omdømme knyttet til bærekraft, sier markedssjef Lund.

- Lett å skape god kommunikasjon 
I tillegg til å levere en budskapsplattform, har Iteo også utviklet en omfattende kommunikasjonsstrategi og visuell profil.

– I 2024 vil vi virkelig implementere rammeverket som Iteo har utviklet. Det er en del av vår strategi å styrke Paxsters tilstedeværelse i markedet, både nasjonalt og internasjonalt, og «A better day» er et sentralt element i denne strategien.

Les også: «Norges hyggeligste byrå» nærmer seg 50 millioner – nå trer toppsjefen til side  

Wie Flaa mener samarbeidet med Paxster understreker viktigheten av å tenke utenfor boksen.

- Slagordet representerer ikke bare et produkt, men en hel opplevelse, og reflekterer de positive effektene Paxster har på samfunn og miljø. Samtidig er det noe det er lett å skape god kommunikasjon rundt på mange flater og opp mot mange ulike temaer, avslutter han.