I januar i år åpnet Framtiden i våre hender Norges første Dumpster Deli Dagligvare. Kampanjen er utviklet i samarbeid med Publicis Kitchen for å sette søkelys på at dagligvarebutikker kaster 250.000 søppeldunker med spiselig mat hvert år.

Nå har kampanjen fått to sølv i den prestisjetunge reklamekonkurransen Eurobest. Søppelbutikken får det nest gjeveste metallet i Outdoor og PR, og i begge tilfeller i underkategorien «Breakthrough on a budget».

Les mer: Åpner matbtutikk i søppeldunk - vil sette søkelys på matsløsing

Dermed ble Publicis Kitchen det mestvinnende norske byrået i konkurransen.

Rett bak finner vi Nord DDB, som får sølv i Integrated for sin Elkjøp-kampanje «Urban Miner». Denne kampanjen har hatt som mål å få flere mennesker til å resirkulere gammel elektronikk. Hvert år genereres det nærmere 55 millioner tonn elektronisk avfall i verden og under 20 prosent av dette avfallet resirkuleres. 

Gjennom «Urban Miner» kan gamere og andre returnere elektronikken og få Minecraft-valuta i bytte.

Kampanjen har tidligere vunnet bronse i Cannes Lions.

Det siste metallet går til Try og «Livet er ikke en Ikea-katalog», som er en Ikea-kampanje.

Try belønnes med bronse i Print & Publishing for den oppsiktsvekkende ærlige kampanjen.

Les mer: «Kvalm» reklame kan vinne stort i Eurobest: - Hyggelig