Desember er høysesong for Coca-Cola og også i år reiser brusprodusenten ut på norgesturne med sin «juletrailer» som mange kjenner igjen fra den klassiske reklamefilmen «Holidays Are Coming».

Samtidig lanserer Coca-Cola en helt ny kampanje og reklamefilm som har fått navnet «Verden trenger flere julenisser». Her er budskapet at alle kan være en julenisse for andre.

- Selv små, vennlige handlinger i hverdagen kan varme, og føre mennesker sammen. Derfor ønsker vi i Coca-Cola å oppmuntre alle til å finne frem den indre julenissen i seg, for å spre julemagi og glede, sier Tonje Haugen, markedssjef i Coca-Cola Norge.

Julenissen ble tatt i bruk i Coca-Colas markedsføring allerede på 1920-tallet, og det er illustratør Haddon Sundblom som får æren av å ha skapt den moderne julenissen da han tegnet en rødkledd, tykk og glad versjon av skikkelsen i en annonse for Coca-Cola i 1931.

I forbindelse med årets kampanje har Coca-Cola hentet tilbake gamle nissemotiver på julekort som vil deles ut på årets juletrailer-turné. Kortene vil også være å finne. i bybildet i utvalgte norske byer. På den måten vil Coca-Cola blåse liv i en utdøende tradisjon.

- Tøffere tider gjør tradisjonen med julekort ekstra verdifull, med dette vil vi omfavne en juletradisjon som holder på å forsvinne. Det er mye omtanke som ligger i et julekort, og gleden over å motta et håndskrevet kort er kanskje enda større nå i år, sier Haugen.

Denne delen av kampanjen er utarbeidet av Trigger. Reklamefilmen er skapt av WPP Open X.