Norske Kvinners Sanitetsforening (NKS) er Norges største kvinneorganisasjon med mer enn 43.000 medlemmer fordelt på 550 lokalforeninger over hele Norge.
- I Norge i dag har vi fortsatt ikke likeverdige helsetjenester, og kvinnehelse blir fortsatt underprioritert. Dette er en skjevhet vi i Sanitetskvinnene ønsker å rette opp i ved å bidra til ytterligere forskning og kunnskap på kvinners helse, sier Magalie Fièvre, rådgiver for medlemsrekruttering og kampanjer i Sanitetskvinnene.
- Vi trenger flere og yngre medlemmer til å påvirke med sin stemme til dette arbeidet. Vi er veldig glade for å få med oss Nord DDB på laget for å hjelpe oss med dette arbeidet, legger hun til.
Sanitetskvinnene er også en aktør innen beredskap og har cirka 4.000 frivillige som rykker ut ved behov og jobber med forebyggende aktiviteter og opplæring innen førstehjelp og brannvern.
- Har en uvurderlig posisjon
Arbeidet med Nord DDB innebærer strategiarbeid og konseptutvikling med tilhørende verktøykasse som kan brukes både lokalt og nasjonalt under medlemsrekruttering.
Målet er å finne en samlende plattform for alle som jobber med rekruttering over hele landet.
- Dette er en organisasjon og en viktig sak som vi ønsker å være med å tilrettelegge for og fronte. Sanitetskvinnene har en uvurderlig posisjon i det norske samfunnet, og har jobbet med trygge lokalsamfunn og kvinners helse og levekår i mer enn 127 år, sier rådgiver Guri Berndtsson Sanders i Nord DDB.
- Spennende utfordring
Kreativt team hos Nord DDB, Henriette Fürst Johansen og Jens Østrem, forteller at de ser frem til å jobbe med Sanitetskvinnene.
- Det er en spennende utfordring fordi noen nok tenker at dette er en organisasjon som henvender seg til en eldre målgruppe, men slik er det jo slettes ikke. Deres arbeid er like relevant for yngre generasjoner, og hvert medlemskap gir en verdifull stemme til kvinnehelse og lokalsamfunn, sier duoen og fortsetter:
- Dette er noe ikke alle vet, og noen av verdiene vi skal løfte frem. Vi kan aldri bli for mange til å støtte lokalsamfunn og vi kan aldri rope høyt nok om kvinnehelse.
Kommentér