I den nye merkevarekampanjen til McDonalds tar Nord DDB tak i de små historiene og øyeblikkene som kan finne sted på restaurantene.

- De færreste redder verden mens de er på McDonald’s, men man skal ikke se bort ifra at selv James Bond ville tatt turen innom på en helt vanlig dag, sier Aleksander Steinsvik, konsulent i Nord DDB og fortsetter:

- For livet er ikke en storslagen action-film hvor helten redder verden i siste sekund, men heller en serie med små hendelser som til sammen blir til noe mye større – nemlig et helt liv. Og det er stort sett disse helt hverdagslige, men også viktige, øyeblikkene McDonald’s får lov til å være en del av når noen besøker dem.

Nærmere 30 historier totalt
Det kreative teamet bak kampanjen, Linus Hjellström og Pia Ølstad, forteller at de har sittet mye på McDonald's og funnet på historier om de besøkende.

- Det har vært innmari gøy å ta disse fortellingene og gjøre dem om til reklame, til sammen har vi laget uttak av nærmere 30 stykker. Blant dem fire filmer til TV, ti radiospotter og tilsvarende til sosiale medier, sier duoen.

Filmene til TV og kino er produsert av Bacon med Jakob Marky og Kasper Häggström på regi. Til sosiale medier er det produsert egne filmer in-house i Nord DDB, både med tekstuelle og visuelle fortellinger fra McDonald's.

Spotter til podcast og radio er produsert av Både Og med Eskil Paus på regi, og med Mariann Hole sin stemme får man lyttet til fortellingene som om de er små lydbøker.

- Håper folk kjenner seg igjen
- McDonald’s skal være et sted for alle og folk besøker oss i ulike situasjoner. Det å være åpen fra tidlig til seint, i by og langs vei, for store og små gjør at det også utspiller seg små historier og hendelser hos oss, sier markedssjef i McDonalds, Mari Husby.

Hun håper publikum vil kjenne seg igjen i historiene som de formidler i sin nye kampanje.

- Gjennom denne kampanjen forteller vi noen av disse små historiene som Nord DDB har skrevet ut, kanskje er ikke alle helt sanne, men vi håper folk vil kjenne seg igjen i dem. Historiene blir tatt ut tilpasset ulike mediekanaler for å møte det komplekse medielandskapet vi opererer i, og vi håper de gode historiene kan gi et glimt av både ro og smil om munnen, sier Husby.

Se noen av filmene fra kampanjen her: