I vår vant Josephine Berntzen og Markus Mathisen Schrødahl i byrået The Oslo Company konkurransen «Gulltusjen» på en brief fra Flyktninghjelpen.
«Gulltusjen» er en idékonkurranse i regi av Amedia for student- og kreatørteam som er 30 år eller under.
Oppgaven var å skape lokalt engasjement for listen over verdens mest neglisjerte kriser som organisasjonen slipper hvert år. Vinnerbidraget traff så godt, at det ble videreutviklet til en hel kampanje for organisasjonen.
- Vi ble veldig begeistret for ideen, og tok kontakt med Brann som også var positive, og som tilbød seg å dedikere en hel kamp til oss, sier Torstein Bae, prosjektleder i Flyktninghjelpen.
- Det var veldig spesielt å være på Brann-stadion på søndag, og se budskapet vårt bli formidlet til 15.000 supportere, fortsetter Bae.
Vinnerbidraget i Gulltusjen til venstre, ferdig plakat til høyre.
Tok utgangspunkt i Brann-sang
Den kreative ideen var i utgangspunktet å bytte et ord i en sang alle Brann-fans kan, og dermed minne publikum om hvor mye støtte det ligger i å ha supportere.
- Det begynte jo med et enkelt grep i en print før sommeren, men nå har ideen blitt til film, tifoer, bannere, boards, engasjement fra brannspillerne og kommentatorer - og ikke minst alle som involverte seg på sosiale medier, som Lise Klaveness, Mads Hansen, Helene Olafsen og flere med dem som kastet seg på, sier kreatør Josephine Berntzen.
- Det er ingen som vet bedre enn supportere hvor mye deres støtte betyr for utfallet av en kamp, det tror jeg et helt stadion fikk kjenne på søndag. Samtidig er det mange andre type kamper i verden som kjempes for tomme tribuner, og det er dette vi har vi prøvd å belyse gjennom helgens kampanje.
- Ønsket å bidra
Therese Andvik Rygg, leder for marked, kommunikasjon og bærekraft i Brann, sier i en pressemelding at budskapet føltes viktig på flere nivåer.
- Vi i Brann er så heldige at vi har utrolig mange supportere som støtter oss, dag etter dag, uke inn og uke ut. Det er ikke alle som har det samme privilegiet, og derfor ønsker vi å bidra slik at noen av de som trenger det aller mest kan få det bedre, sier Andvik Rygg.
Kommentér