I tradisjon tro slipper Posten sin julefilm i november. I årets julekampanje har Posten lagt kontroverser og vanskelige temaer til side, til fordel for magi, kjærlighet og julestemning.

- Hvert år gjør vi et dypdykk i samfunnet rundt oss for å se hva som rører seg og hva folk er opptatt av – og om vi kan finne et tema som er viktig både for Posten og for folk flest, sier markedsdirektør i Posten og Bring, Monica Solberg, til Kampanje.

Bakteppet for årets julefilm er tøffere tider med langt mer utfordrende økonomi enn på lenge.

- Akkurat nå er samfunnet berørt av mye støy og uro der den største julegaven for mange vil være dyrere boliglån. Vi tror ikke at dette er tiden for kontroversielle eller provoserende kampanjer, men at folk er mer i modus for et ekte og varmt julebudskap som viser at kjærlighet er mer verdifullt enn dyre gaver. Vi håper og tror at kampanjen vil treffe godt i landskapet vi befinner oss i nå.

Se filmen her (saken fortsetter under):


- Imponert over den kreative kompetansen

Igjen er det Pol som står bak julefilmen, og dette er den femte i rekken. Samarbeidet begynte tilbake i 2019 etter at Pol vant anbudet om å levere reklame og markedskommunikasjon for Posten. I juli i fjor løp kontrakten ut, men etter en ny anbudskonkurranse, gikk Pol på ny seirende ut.

- Jeg er imponert over den kreative kompetansen i Pol og hvordan de klarer å koble dette på forretning. Vi lager aldri en kampanje bare for kampanjens skyld - vi lager den for å styrke merkevaren vår og oppnå konkrete forretningsmål, sier Solberg.

- Når folk handler på nett og skal velge fraktleverandør i check-out, er målet at de skal ha Posten høyest på radaren. Det er derfor vi driver med dette - og Pol ekstremt flinke til å finne kreative løsninger som støtter forretning.

Trump-stemning og skeiv nisse
Pol markerte seg sterkt med den første julefilmen som ble spilt inn i Ksar Ait Ben Haddou i Marokko, og som gikk langt i antydningen om at det blonde postbudet var faren til Jesus. Kampanjen ble blant annet beskyldt for å være blasfemisk og respektløs mot kristne og julebudskapet. 

Deretter ble det Trump-stemning med en hissig julenissen, før 50-årsjubileet for avkriminalisering av homofili i Norge, ringte julen inn. 

Les også:
Ny julefilm fra Posten skaper reaksjoner: - Blasfemisk

Filmen «When Harry met Santa » er den mest prisbelønte julefilmen og skapte stor oppmerksomhet i inn- og utland. Filmen rørte også en hel jury i Cannes og hentet hjem gulløve i verdens største reklamefestival. I fjor dreide fokuset over mot klimakampen.

- Var det vanskelig å følge opp den enorme suksessen fra 2021 i fjor?

- Det er nok det kreative teamet i Pol som legger mest press på seg selv. Som oppdragsgiver hadde vi ingen forventninger om å kopiere suksessen fra året før. Det viktigste for oss er at vi tar pulsen på det som skjer i samfunnet, og at kampanjen evner å levere innenfor de rammebetingelsene vi har i briefen. Alt utover det er en bonus, sier Solberg.

Les mer:
Posten følger opp skeiv kjærlighet med klimaromantikk - skal ikke vises under fotball-VM

- To julenek som gleder oss til jul
I tillegg til den tradisjonelle julekampanjen har Posten for første gang inngått et samarbeid med Røde Kors for å bidra til å skape ekstra juleglede for barnefamilier i sårbare økonomiske situasjoner.

- Dette gleder vi oss til å teste ut i år. Vårt bidrag er at vi tilrettelegger for at folk skal kunne gi gaver til Røde Kors - som deler ut til dem som trenger det. Posten skal hjelpe til med sortering av gaver, og tilrettelegge for innsamling og distribusjon.

Det kreative teamet hos Pol er Rikke Sofie Jacobsen, Pia Emilie Lystad, Simon Karlsson, Kristin E.B. Scheele, Marius Eriksen, Benjamin Rodgers og Ole Jacob Bøe Skattum.

- Vi er jo to julenek som gleder oss til jul og magi hele året, så derfor er vi veldig takknemlige for at vi får fortsette denne tradisjonen sammen med Posten. I år føltes det mest riktig å anerkjenne de tøffe tidene folk står i, og gi dem noe som varmer. Og så vil vi takke de flinke folka i Einar Film for et strålende samarbeid, sier kreatørene bak kampanjen i Pol, Rikke Sofie Jacobsen og Pia Emilie Lystad.

Filmen er produsert av Einar Film og regissert av Morten Tyldum. Filmen har premiere på TV og kino nå på søndag.