4. oktober er kanelbollens dag, og med budskapene «Bûlle de Kanelle» og «J'adore Kanél de Bulle» har den svenske kioskkjeden Pressbyrån lånt noen knept fra parfymeindustrien i deres siste reklamekampanje.

I tillegg til budskapene med fransk vri, er det pretensiøse modeller og eksotiske dyr som modellerer for kanelbollene de selger i sine butikker.

- Vi var fascinert over hvordan mote- og parfymereklamer kom seg unna med slike budskap og «flate» bildevalg. Så vi prøvde det ut selv for å se hvor langt vi kunne ta ideen. For å si det på denne måten – vi er ikke så gode på fransk, sier Henrik Billig, kreatør i teamet fra reklamebyrået Åkestam Holst.

Kampanjen er å se i gatene og på T-banen i Sverige. Der har den blitt tatt så godt imot at plakatene rett og slett har blitt revet ned fra veggen, noe Resumé tidligere har dokumentert.

- Vi har lagt merke til at flere reklameplakater er bort fra Stockholm, og våre mediepartnere jobber overtid for å fylle opp de tomme reklameskiltene, sier Joakim Khoury, creative director i Åkestam Holst NoA.

- Det er like forvirrende som det er flatterende at reklamen har truffet en nerve. Jeg har ikke sett et slikt buzz over en kampanje siden tidlig 2000-tall. C'est Magnifique, sier Khoury.