I 2022 gikk boligbyggeren Obos og energiselskapet Hafslund sammen om å starte et nytt solenergiselskap og etter første år i drift ønsket selskapet en full omprofilering. Jobben med å bygge den nye merkevaren gikk til designbyrået Mos og nå er nytt navn og visuell identitet på plass.

Navnet på selskapet bytter fra Solway til Enny.

- Enny er en sammensetning av ordene «energi» og «ny», og navnebyttet reflekterer vår forpliktelse til å gi flere mennesker muligheten til å produsere sin egen energi. Vi tror på en fremtid hvor energi er noe man lager selv og deler med hverandre, sier Terje Borkenhagen, daglig leder i Enny.

- Fikk tidlig et godt bilde
Selskapet skriver i en pressemelding at de har ambisjon om å installere solceller til 10.000 boliger i året. Strategi og navn er utviklet sammen med Mos-teamet Jannicke Øiaas, Kristina Finne og Juliane Stensrud.

- Tidlig i strategiarbeidet fikk vi et godt bilde av hvor store ambisjoner Enny hadde for fremtiden. Det er inspirerende å jobbe med merkevarer som setter mennesker først og er tuftet på sosialdemokratiske prinsipper sier Stensrud, kreativ leder i Mos.

- Strøm er for mange et ekstremt kjedelig tema, men noe som vi alle har måtte lære oss mye om de siste årene. Målgruppen er i et annet modus enn før og ønsker å lytte. Den tilliten tar Enny på alvor og jobber med løsninger som er bra for kunden, miljøet og for lommeboken, legger hun til.

- Særdeles lærerikt
Den visuelle identiteten er utviklet av Jessamine Jones og forretningsutvikler i Enny, Mette Schjelderup, forteller at de raskt forstod at «de hadde truffet blink med byrå». Sammen med kollega Trine Moslet Holden har de jobbet tett med Mos for å utvikle konseptet.

- Mos stilte oss utfordrende spørsmål og løfet de strategiske diskusjonene til et nytt nivå. Det har vært en særdeles lærerik prosess for oss som selskap. Og ikke minst har det vært gøy. Det er viktig at kjemien i rommet stemmer når man skal lage noe helt nytt sammen, sier duoen.