I fjor lanserte elektronikkgiganten Elkjøp det nye slagordet «Vi finner en løsning»Nå følger de opp med en ny kampanje der løsningen er mer egentid.

Markedssjef i Elkjøp Norge, Kristina Opsahl sier i meldingen at åtte av ti nordmenn mener egentid er avgjørende for deres velvære. Samtidig får mange dårlig samvittighet av å ta tid for seg selv, da det ofte misforstås som en egoistisk handling. 

Det viser en undersøkelse Opinion har gjort for Elkjøp.

- Egentid handler om å ha noe å glede seg til, å gjøre det man har lyst til uten forpliktelser og forventninger. Enten alene eller sammen med andre. Undersøkelsen vår bekrefter viktigheten av egentid og viser at det er et veldig aktuelt tema å snakke om, sier hun. 

- Med kampanjen vår ønsker vi å belyse viktigheten av og fjerne stigmaet rundt egentid, og oppmuntre alle til å omfavne den, sier Opsahl.

Les også: Elkjøp bommet med slagord sist - nå setter de ny kurs med nytt reklamebyrå

Undersøkelsen viser også at folk flest fleste foretrekker å bruke egentiden sin på aktiviteter der teknologi har en sentral rolle, som å se på film, høre på musikk eller å spille spill. 

Kampanjen som er laget i samarbeid med byrået Publicis Kitchen.

- Vi skal først og fremst finne løsninger på folks teknologiutfordringer, men som et ansvarlig selskap ønsker vi også å bruke våre flater til å snakke om temaer som er relevant og gir folk verdi, sier markedssjefen i Elkjøp. 

Det er kreatørene Joakim Labraaten, Per Berge Moe og Torbjørn Havn i Publicis Kitchen som står bak selve kampanjen, og reklamefilmen er regissert av Martin Werner fra Bacon.

- Mange kunder er absolutt forberedt og oppdatert om det nyeste, men utgangspunktet for at de fleste besøker Elkjøp er snarere ønsket om fine filmkvelder med familien, enn valgets kval mellom en OLED- eller QLED-TV. Derfor har vi denne gangen vendt kameraet mot menneskene for å vise og minne folk på nytten og gleden teknologi gir oss, sier Joakim Labraaten i Publicis Kitchen.

Her kan du se reklamefilmen: