En ny forskningsrapport utarbeidet av Siv Skard, professor ved Norges Handelshøyskole (NHH) viser at én av fire jenter som spiller fotball sier at hovedmotivasjonen for å spille fotball er egen utvikling, mens kun én av ti foreldre tror det samme om jentene. Derfor har reklamebyrået Trigger slått seg sammen med Sparebank Vest for deres initiativ «Jenter vil mer», der de har gått sammen med klubbene SK Brann, Sogndal og Arna Bjørnar om å gi jentefotballen på Vestlandet et løft, kommer det frem av i en pressemelding. 

I forbindelse med kampanjen fikk flere foreldre presentert videoer og sitater av det de trodde var store mannlige fotballspillere. De ble mildt sagt overrasket da det viste seg at det var deres egne døtre. 

- Vi ønsker å gi flere klubber muligheten til å løfte tilbudet og satsingen på jentefotball. Målet er ikke nødvendigvis å utvikle flere kvinnelige fotballproffer, men å sørge for like muligheter for kvinner og menn innen idretten, sier Jan Erik Kjerpeseth, fotballpappa og konsernsjef i Sparebanken Vest, i en pressemelding. 

Det er Trigger som står bak kampanjen, mens Sølvrev har produsert filmen. Filmen har allerede fått bred omtale i norske medier, og har skapt stort engasjement.

- Responsen har vært enorm og utelukkende positiv. Her har vi opplagt truffet en nerve. Jeg har personlig aldri opplevd en lignende mottakelse som etter at jeg delte filmen på LinkedIn. Filmen peker jo på en av hovedutfordringene vi står overfor i jakten på like muligheter for kvinner og menn, nemlig at vi har en tendens til å undervurdere jenter. Jeg tror filmen er en tankevekker for mange med barn og ungdom i fotballen, sier Kjerpeseth.

Kreativ leder i Trigger, Bjørnar Thorsen, forteller at målet med filmen var å sette søkelys på at mange jenter som spiller fotball vil mer enn hva folk tror.

- Man kan si mye om det faktum at jenter i den aldersbestemte fotballen ikke tas på alvor, men det har vært en fornøyelse å jobbe med en så veldokumentert utfordring. Her har Siv Skard og Sparebanken Vest gjort en kjempejobb og gitt oss et godt utgangspunkt. Så var det selvfølgelig spennende å sitte på opptak og håpe på feil svar, sier Thorsen.

Som en del av initiativet gir Sparebanken Vest lokale klubber på Vestlandet muligheten til å løfte tilbudet og satsingen på jentefotball i egen klubb, gjennom å gi støtte til treningsleir, trenerkompetanse og egne fotballdager for jenter. I tillegg er det også mulig å søke om å bli en av fem klubber som blir tatt inn i en fadderordning med klubbene SK Brann, Sogndal Fotball og Arna Bjørnar

Her kan du se filmen: