På shortlisten til årets Cresta Awards finner vi fem forskjellige norske aktører som til sammen har levert 13 forskjellige jobber. Én av dem er Hanna Hereid Ringheim, som er nominert for sitt arbeid for å promotere seg selv som arbeidstaker.

- Det er veldig gøy! Det føles utrolig kult at et hjemmesnekra prosjekt som «Portfolio TakeovAR» blir anerkjent i samme kategori som større produksjoner for kunder som Amazon, sier hun til Kampanje.

Les mer: Norske byråer med 13 nominasjoner i internasjonal kåring

Kuppet reklameflater i Cannes 
Hanna Hereid Ringheim har tidligere jobbet som Art Director og kreatør i Schjærven, men har lenge hatt lyst til å jobbe internasjonalt. Dessverre er det vanskelig å få en fot inn døren og få arbeidet sitt sett av kreative ledere.

- Det er fort gjort å drukne i innboksen deres, sier hun.

Løsningen ble å sette seg på flyet til Cannes i juni i fjor, der den årlige reklamefestivalen Cannes Lions fant sted for første gang etter pandemien. Der samles kremen av den internasjonale reklamebransjen. 

Ringheim tok med seg klistremerker med en QR-kode som hun limte på reklameflater i den franske kystbyen. Klistremerkene var utstyrt med skreddersydde beskjeder til internasjonale reklametopper. Når de ble scannet av smarttelefoner, ble reklameflaten digitalt byttet ut med en av Ringheims egne kreasjoner.

På den måten fikk hun vist frem sin egen portefølje på en helt ny måte.

Du kan se casefilmen på Crestas nettsider her.
- Tok saken i egne hender
- Jeg er veldig interessert i teknologi, og mulighetene de gir. Og som kreatør er det gøy å se arbeidet sitt ute i gaten. Men man må som oftest gå igjennom noen ledd for at det skal skje. Så jeg ønsket å ta saken i egne hender og gjøre arbeidet mitt synlig i de omgivelsene det ble skapt for en mer immersive og interaktiv mappevisning.- Hvordan har responsen vært?
- Responsen har vært utelukkende positiv. Jeg var ganske stresset da jeg var i Cannes og gjennomførte stuntet, men det har åpnet mange dører. Jeg har møtt alle byråene jeg ønsket og flere, og i tillegg fått meg noen nye venner i bransjen.
Arbeidet har ikke resultert i en fast jobb per dags dato.- Jeg har ikke landet i et byrå helt enda, men caset førte til frilansarbeid for Accenture Song/Droga5 hvor jeg har bidratt på prosjekter hjemmefra siden påsken.- Har du noen tips til andre som kan tenke seg å følge i dine spor?
- Man føler seg aldri klar, så hvis du har en drøm eller idé, er det bare å hoppe i det. Folk ønsker deg det beste og har veldig lyst til å hjelpe, så ikke vær redd for å ta kontakt med de du ønsker å samarbeide med eller ser opp til.