I slutten av august begynte dialogen mellom Revylaget Amatøren, og markedsøringsbyrået Ryklame for å øke billettsalget til revylagets forestillinger. 

- Amatørene, som de kaller seg, har aldri før hentet inn ekstern hjelp til markedsføringsaktiviteter. Men i forbindelse med at kulturscenen Meieriet legges ned for oppussing, og at «Ska det ver någe meir før me stenge?» blir den siste forestillingen på lang tid, ønsket de å slippe alt annet for å kunne fokusere fullt på den, forteller Tom Egill Tobiassen, til Kampanje.

- Mye billigere enn man skulle tro
Ryklame ble etablert i juli 2022 og består av Tobiassen og kona Alvilde, som holder til i Ryfylke i Rogaland. 

Helt uten føringer og med frie tøyler, fikk Tobiassen ideen om å ta billettkampanjen til Times Square i New York.

- Det slo meg fort at dette måtte være det kuleste jeg kunne gjøre for dem. Jeg fortalte kona om ideen - for hun bruker å være et godt filter om det er en idé å satse på eller ikke. Hun lo og sa jeg var gal, så da tenkte jeg at det bare var å kjøre på.

Med ideen spikret begynte han å sjekke mulighetene for å realisere New York-drømmen for Revygruppen Amatørene.

- Det vanligste er at man kjøper reklameplass over en tidsperiode, men jeg ønsket jo bare en once in a lifetime-mulighet. Etter flere Google-søk kom jeg til slutt over en leverandør som kunne tilby en reklame-spot, og da var valget enkelt.

Prisen for 15 sekunder på Times Square, vil nok overraske mange.

- Jeg synes ikke det blir riktig å avsløre beløpet, men jeg kan si såpass at det er mye, mye billigere enn man skulle tro.

Med et Google-søk finner vi tilsvarende mulighet, priset til 40 dollar. 

- Mulig at dette var første og siste gang
I tillegg til ny profil, plakater og sosiale medier-strategi, ble det også laget en egen landingsside for billettsalget som startet 20. september. Samme dag, klokken 20.03 norsk tid, kunne forbipasserende i New York altså lese at salget til revygruppen åpnet om seks minutter. 

- Om stuntet direkte kan ta hele æren for at forestillingen ble utsolgt på under 48 timer - tror jeg ikke. Men det har blitt en snakkis i bygda og resultert i at det er satt opp en ekstraforestilling.

For å ikke gå glipp av de 15 sekundene, fant Tobiassen tre åpne webkameraer for å følge og forevige den amerikanske reklame-drømmen.

- Det er godt mulig at dette var første og siste gang jeg sørger for at en norsk reklame får skinne på Times Square, så dette var et stort øyeblikk. Da jeg så at revygruppens billettsalg fylte skjermen, føltes det fortsatt litt uvirkelig. Det var en stor fornøyelse og jeg lo så jeg grein. 

I tillegg til å øke billettsalget, skulle Ryklame sørge for å skape større synlighet i lokalsamfunnet for revygruppen.

- Det har vært noen tøffe covid-år som har rammet kulturlivet hardt, og det var viktig for gruppen å skape en identitet i hjembygda og opp mot forestillingen. Revy har alltid vært viktig i Rennesøy, og det var gøy og veldig koselig å kunne bidra til et løft for revygruppen.

Reklame-duo:

Fra venstre: Alvilde og Tom Egill Tobiassen, etablerte markedsføringsbyrået Ryklame, sommeren 2022. Foto: Instagram