For en uke siden ble det kjent at eierne i SMFB Dinamo, der Invex Group har vært den største, kaster kortene kun ett år etter at selskapene fant sammen og slår den ferske byråkonstellasjonen konkurs.

Som Kampanje tidligere har skrevet har pølsemaker Arne Vidar, sønn av mer kjente Leiv Vidar, lenge vært en av Dinamos største aksjonærer. Han skal ha gitt selskpet et lån på 20 millioner kroner i fjor - penger som nå trolig er tapt - og er kritisk til konkursprosessen.

- Selskapet ble slått konkurs uten at vi har fått særlig informasjon. Sånn sett virker det på meg som dette er ganske planlagt, sa Vidar til Kampanje forrige uke.

Han forteller videre at han «ikke anbefaler Invex Group til noen andre».

Les mer: Pølsemaker taper millioner på SMFB Dinamo-konkurs: - Føler meg lurt

Kampanje har i flere dager forsøkt å få eneste eier i Invex Group, Gudleiv Mæhlum Bjørklund, i tale, men verken Bjørklund eller byråleder Hølje Tefre har besvart våre henvendelser.

Nå har Dagens Næringsliv fått kommentarer fra Bjørklund. Han avviser kritikken fra Arne Vidar.

- Hans påstand er ikke riktig. Jeg har funnet de gamle bilagene og lånet han refererer til gikk til Dinamo før sammenslåingen mellom SMFB og Dinamo. Dinamo hadde gamle utleggsforretninger, koronalån, lønninger og lignende som de finansierte på overtid for å unngå konkurs. Jeg fatter ikke hvorfor han drar Invex inn i dette, sier Bjørklund til DN.

Han legger til at informasjonsflyten «sikkert kunne vært bedre», men han mener Vidar har fått oppdateringer underveis.

Det er i praksis tre selskaper som nå er konkurs. I tillegg til SMFB AS og Dinamo As, har også Polhøgda AS begjært oppbud i Oslo tingrett. Invex Group har vært majoritetseier i alle tre etter fusjonen i fjor høst.

Polhøgda har vært morselskapet til Dinamo og det er her Vidar har hatt aksjer. Som Kampanje tidligere har omtalt, er det også i dette selskapet at den største gjelden ligger. Ifølge kjennelsen fra Oslo tingrett er den samlede gjelden i Polhøgda på i overkant av 41 millioner kroner. 

Da Kampanje ba byråleder Hølje Tefre om en kommentar til gjelden tidligere i uken, forklarte han det slik i en tekstmelding til Kampanje.

- Stort sett gjeld til aksjonærer, dessverre. Hvorav Hundsem Invest er den største, skrev Tefre.

Hundsem Invest er investeringsselskapet til Arne Vidar og familien.

Gudleiv Mæhlum Bjørklund har kjøpt opp konkursboet og skal drive byrået videre under Dinamo-navnet med Tefre som byråleder.

Les mer: SMFB Dinamo-eier kjøper konkursbo: - Et lett valg