For ett år siden ble det klart at mediebyrågrupperingen Omnincom, med byråene OMD og PHD; hentet inn både Thomas Faye Willoch og Kristin Nygaard Anker-Rasch fra Dentsu som et ledd i å forsterke deres digitale spesialist-miljø, Resolution.

Nå slår Omnicom sammen de to digitalavdelingene Resolution og Traction samtidig som de henter inn Morten Mikalsen og Marcus Holst fra konkurrenten s360 og søsterbyrået Resolution i Stockholm.

- På bakgrunn av Transact sitt ambisjonsnivå, og en kundeportefølje bestående av noen av landets største annonsører var dette en mulighet jeg ikke kunne si nei til, sier Morten Mikalsen.

Leder av Transact blir Thomas Faye Willoch og han sier Transact «skal levere konsulenttjenester innenfor den digitale kundereisen».

- Vår kompetanse innen E-handel, Omnikanal, SEO og CRO gjør oss nå til den komplette partner for alle som selger produkter både å nett og fysisk i butikk, sier Willioch.

- Blir Transact et eget selskap og byrå?

- I Norge er vi en egen forretningsenhet under Omnicom i likhet med Fuse og Annalect. Hovedhensikt å tilby tjenester til PHD og OMDs kunder, men er også åpne for direktekunder. Globalt er Transact et av de fremste og mest etablerte byråer innen commerce og retail marketing, sier han.

Dermed kan det virke som om Omnicom dropper det allerede etablerte Resolution-navnet på det norske markedet. 

Les også:  Omnicom-sjef henter stjerneduo fra Dentsu - skal lede konsernets performance-byrå

Nye ansatte og nye kontorer
Sammenslåingen er en del av selskapets internasjonale strategi og ifølge Faye Willoch vil endringen i praksis bety at «det nå er ett byrå-brand som fremover skal dekke konsulentvirksomheten innenfor hele den digitale kundereisen.» Økende etterspørsel og samarbeid med nordiske annonsører gjør at Omnicom også lanserer Transact i København, Århus, Helsinki, Gøteborg og Stockholm i tillegg til Oslo.

- Vi får dermed et meget sterkt fotavtrykk i denne regionen, sier Faye Willoch.

Transact Norge vil foruten Thomas Faye Willoch, Mikalsen og Holst bestå av Lisa De Bruyne, Kristin Nygaard Anker-Rasch, Mahdi El Mou, Patrick Pousette og Aisha Pervez.

Nye i Transact:

De nyeste tilskuddene i Transact-stammen er Marcus Holst og Morten Mikalsen.