I fjor lanserte Finn funksjonen «Fiks ferdig». I korte trekk skal funksjonen gjøre det enklere å handle og redusere antall meldinger mellom kjøper og selger. Finn og reklamebyrået deres Morgenstern har imidlertid notert seg for en annen mental barriere hos nordmenn, og det er å betale for frakt.

Og det er dette som er utgangspunktet for årets høstkampanje.

- Det er flott at folk er prisbevisste, men vi ønsker å tydeliggjøre at det jo koster litt å hente også, sier Hanne Lill Johnsen, markedsdirektør i Finn. 

- Å betale noen kroner for frakt er kanskje ikke så ille, hvis man setter det opp mot å bruke en ettermiddag på å kjøre land og strand rundt, fortsetter hun.

Det er Morgenstern selv som har produsert filmene. Erlend Westnes har regi, mens det kreative teamet Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø står for ideen. 

- «Far Sveio» har blitt en kjær Finn-karakter det siste året, og denne gangen når hans stahet nye høyder. For å unngå fraktkostnader begir han seg ut på en episk reise fra vest til øst, sier kreatør-duoen.

- Vi så tidlig for oss Arvid fra Sveio halse over Hardangervidda mens han bannet for seg selv. Og omtrent sånn ble det også, legger Holm og Prestø til. 

Se Sveios norgestur her: