Retailkjeden Clas Ohlson har valgt Dentsu og mediebyrået Iprospect som nytt mediebyrå for hele det nordiske markedet. Det skjer etter en større nordisk pitsj der store byråmiljøer som PHD, OMD og Mediacom var med å kjempe om kontoen.

Men til slutt var det Dentsu som sikret seg kontrakten og avtalene med Mediacom i Norge, OMD i Sverige og Toninen PHD i Finland avsluttes etter bare noen år. I 2021 inngikk Clas Ohlson et samarbeid med Mediacom, men samarbeidet ble av det kortvarige slaget.

- Vi var på jakt etter en partner hvor vi kunne samle all markedsføring og mediestrategi, tracking, data og tech med et tydelig kommersielt performance-fokus for våre tre markeder. Teamet til Iprospect imponerte oss stort med en skreddersydd og integrert løsning som tydelig støtter vår strategi fremover, og vi gleder oss til å fortsette og inspirere «hjemmefikseren» med smarte løsninger sammen med gjengen i Dentsu, sier Anja Lauvås, markedssjef i Clas Ohlson.

Les også: Mediacom kaprer Clas Ohlson fra Zenith: - Fantastisk morsomt at de valgte oss

Lauvås sier til Kampanje at bakgrunnen for å sette i gang med en ny pitsj henger sammen med at Clas Ohlson jobber mer nordisk og ønsket å samle alle eksterne mediekjøp i ett byråmiljø.

Etter å tidligere ha hatt lokale markedsavdelinger samlet Clas Ohlson avdelingene til ett team på tvers av tre markeder for noen år siden, og dette ønsket vi nå å gjøre også når det gjelder mediekjøp.

- Ja, det er en stor konto som inkluderer alle markedene våre. Mange av kjøpene vil styres sentralt hos Dentsu, men med tett samarbeid med de norske, finske og svenske teamene, sier hun. 

- Dere likte den nordiske tilstedeværelsen til Dentsu?

- Ja, Dentsu imponerte veldig både med forståelsen av merkevaren Clas Ohlson og at de fremstod som en fremoverlent og helhetlig partner som kunne levere på alle områder som blir viktige for oss fremover, sier hun.

- Perfect match
Byråleder i iProspect Cathrine Hofland kaller det en «perfect match.»

- Det å få muligheten til å samarbeide med en så spennende merkevare og e-commerce kunde er en perfect match for oss i iProspect. Vårt førsteinntrykk er at markedsgruppen i Clas Ohlson er svært engasjerte og fremoverlente så alt ligger godt til rette for at vi skal få til mye spennende sammen i tiden fremover, sier hun.

Magnus Rygner, kundeansvarlig i iProspect, sier det nye samarbeidet har startet opp.

- Vi opplever et godt samarbeid og kjemi med våre nye kontaktpersoner. Clas Ohlson er en sterk merkevare i Norge som vi gleder oss til å hjelpe med å ta nye markedsandeler i et marked som er viktig for kunden. Et spennende oppdrag bestående av både mediekjøp, datarådgivning, merkevare og e-commerce utfordringer som passer perfekt med vår kompetanse i iProspect, sier han.

Les også: Clas Ohlson får nytt design og ny logo: - Som å gi barnet ditt et navn