I dag er det premiere på Viaplay-serien «Arkitekten», og i den forbindelse har strømmetjenesten valgt et litt utradisjonelt stunt for å lokke til seg seerne. 

– «Arkitekten» er en skarp og satirisk skildring av et Oslo i nær framtid, hvor det er umulig å komme inn på boligmarkedet. Altså ikke så langt unna virkeligheten, sier kommunikasjonssjef i Viaplay Group, Fredrik Olimb.

For å promotere den nye dramaserien har Viaplay prydet bybildet i Oslo med uttallige «boligannonser» som tilsynelatende tilbyr en «leilighet med unik beliggenhet i Bjørvika» og frister med «trendy brutalisme» for en sum av 23.000 kroner i måneden. Det fiktive utleieobjektet er en garasjeplass, og bildene i annonsen er hentet fra den nye Viaplay-serien. Med andre ord, leieobjektet finnes ikke.

Det er Pia Styrmo Borghagen, det nye tilskuddet i Viaplays norske kommunikasjonsavdeling, som står bak ideen. 

- Pia fikk ideen til boligannonsen etter å ha vært her i tre dager, og har naturligvis skapt skyhøye forventninger til hva hun kan dra opp av hatten til neste premiere, sier Olimb.

Om det blir noen søknader til garasjeplassen gjenstår å se, men Viaplay håper at stuntet kan være et friskt pust i en tøff konkurransepreget kamp om strømmeseerne. Det er JCP Retail Factory som har hjulpet Viaplay med utrullingen i hovedstaden.

Det er ikke første gang Viaplay gjennomfører et utradisjonelt stunt for å tiltrekke seere. Tidligere i år rykket de inn en dødsannonse i Aftenposten for å promotere serien RIP Henry. Den gang sa markedsføringsekspert og førstelektor ved Kristiania, Karl-Fredrik Tangen at annonsen ikke var veldig banebrytende. 

- Det de burde ha gjort er å lage en falsk dødsannonse og smelle den inn med de ekte dødsannonsene. Da hadde folk reagert, mente Tangen.