Tidligere denne våren inviterte Orkla Confectionery & Snacks flere reklamebyrå til byråkonkurranse på Norges mest solgte sjokoladeprodukt, Smash!. Forrige uke ble det klart at Per Høj stakk av med seieren og får fortsette samarbeidet med Smash!. 

- Vi skulle få svar i løpet av forrige uke, så vi var ganske nervøse hele fredag og hadde vel begynt å gi litt opp da Konrad, Ole og Philip plutselig ringte på døra på ettermiddagen. Da ble det brått litt hyggeligere her, sier kreatør Mads Rønold.

Reklamebyrået begynte å jobbe med Samsh! i 2015 og samarbeidet varte i nærmere fem år. Merkevaresjef Konrad Skogen i Orkla forteller at de har gjort mer in-house de siste årene og at de derfor ikke har jobbet med noe byrå siden det forrige samarbeidet med Per Høj tok slutt.

- Vi ønsket å se hvordan de byråene vi mente var mest aktuelle valgte å løse oppgaven, både kreativt og strategisk. Samtidig er dette en fin måte å bli kjent med de ulike teamene, for å sikre at vi kan ha et best mulig samarbeid fremover, sier Skogen.

Det var de fire byråene Per Høj, Morgenstern, Nord DDB og Tante Randi som konkurrerte om å sikre seg oppgaven.

- Vi vil gjerne benytte anledningen til å takke alle som deltok i pitchen. Det var jevnt over veldig høyt nivå og tilnærmet dødt løp blant byråene. Men, Per Høj overbeviste med kreative ideer med masse overskudd, og svarte veldig godt på oppgaven, sier Skogen og legger til: 

- Det var et lite uttrekk fra den fulle briefen som vi nå skal sette oss inn i sammen med Per Høj. 

Per Høj har stått for noen av produktets mest populære reklamekampanjer som «Veggen», «AppAppApp» og «Det skal godt gjøres å spise bare én». Samarbeidet har så langt resultert i toppnoteringer i norske reklamekonkurranser.

- Det har vært veldig gøy å jobbe med Smash! igjen. Alle kreatørene har bidratt og vi leverte nyskapende ideer med masse overskudd, om vi skal si det selv. Så får vi se om kunden sier det samme, sier kreativ leder, Øyvind Waage i Per Høj.