Publicis lanserer nå en ny portal kalt PublicisGPT. Nå får ansatte i Kitchen, Starcom og MSL trygge tilganger til de mer avanserte verktøyene innenfor kunstig intelligens (KI) som finnes på markedet. Kunstig intelligens fortsetter dermed å sin raske fremmarsj i byråverden.

- Gjennom PublicisGPT har vi nå inngått avtaler med flere av de største plattformene som tilbyr kunstig intelligens for å sikre at vi kan bruke verktøyene i kundearbeidet samtidig som vi ivaretar viktige hensyn knyttet til konfidensialitet, datasikkerhet og opphavsrettigheter, sier Peder Mittet, administrerende direktør i Publicis Norge.

Mittet sier Publicis i Norge allerede har brukt betydelige ressurser på å utforske mulighetene som ligger i de nye verktøyene, og tatt det i bruk i utviklingen av flere kampanjer. Nå lanserer også eierkonsernet, franske Publicis, en global portal som sikrer trygge tilganger til alle de viktigste KI-verktøyene.

PublicisGPT skal være en samleportal som inneholder verktøy og løsninger, og som vil bli utviklet og oppdatert av eksperter fra egne teknologimiljøer som Publicis Sapient, LionAI og Publicis Digital Experience. Den første bølgen av løsninger som gjøres tilgjengelig for samtlige Publicis-byråer, inkludert Kitchen, Starcom og MSL. 

Verktøyene det er snakk om handler om alt fra avanserte språkmodeller som ChatGPT og Dall-E, bilde- og talegenerering, oversettelsesprogrammer, pixeljusteringer og bedriftsinterne verktøy.

I tillegg lanserer gruppen et globalt sett med retningslinjer for trygg bruk av KI i kundearbeid. Sammen med aktører som Microsoft, Adobe, BBC og Intel, deltar Publicis også i styringsgruppen til C2PA, en global koalisjon som har som mål å definere standarder for å verifisere innhold på nettet.

- Med KI slipper vi løs krefter som vi ikke nødvendigvis forstår rekkevidden av i dag. Det plasserer et stort ansvar på oss alle, ikke minst på myndigheter som skal regulere dette. Samtidig liten tvil om at KI vil ha store konsekvenser for hvordan vi produserer og leverer tjenestene våre. Gjennom PublicisGPT har vi en trygg plattform der vi kan eksperimentere, lære og trekke på all erfaringen som gjøres av våre 90.000 kolleger globalt, sier Peder Mittet.

Les også: Forbrukertilsynet setter AI-reklame under lupen: - Har fått noen spørsmål