På slutten av fjoråret ble det klart at det norske elbillader-selskapet Zaptec gikk for Morgenstern som reklamebyrå. Byrået fikk som hovedoppgave jobben med å lage et globalt konsept for den norske bedriften. Nå er første resultat av samarbeidet klart, og reklamekampanjen skal på lufta i åtte land.

- Få land i Europa har kommet like langt i elektrifiseringen av bilparken som Norge. Men også her er det mange som lurer på hvilken lader som passer deres bil. Den problemstillingen går vi aktivt inn for å løse i vår nye kampanje, men med en humoristisk og gjenkjennbar tvist, sier Helga Tjelta Mørk, global merkevaredirektør i Zaptec.

Les også: Morgenstern skal utvikle globalt konsept for norsk bedrift: - Reisen har så vidt begynt

Konseptet har fått navnet «Zaptec – Powers any EV» og skal på luften i de skandinaviske landene i tillegg til England, Tyskland, Sveits, Nederland og Frankrike.

Det kreative teamet i Morgenstern forteller at de hentet inspirasjon til kampanjen fra egen kontorskuff.

- Livet består jo i stor grad av å holde styr på alle laderne våre. Den innsikten tror vi kjennes sann i store deler av verden, sier Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø, kreatører i Morgenstern.

Innsikten styrkes av en undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Zaptec, forteller kreatør-duoen. Den viser at over to millioner nordmenn synes det er slitsomt med mange ulike elektroniske ladere, og i snitt har vi mellom 5-10 ulike ladere hjemme.

- Telefonen, barbermaskinen, drillen, smartklokka og nå til og med bilen. Alt har ulike ladere. Zaptecs ladere passer til alle elbiler, og det er heltehistorien vi ville fortelle, sier Holm og Prestø.

- Det er alltid gøy å jobbe med et håndfast produkt, som attpåtil er utviklet i Norge. Vi gleder oss og håper kampanjen kan bidra til å gjøre Zaptec til et norsk industrieventyr, legger de til.

Filmen er regissert av Martin Werner i produksjonsselskapet Bacon.

Se en av Zaptecs nye reklamefilmer her: