Narvesen feirer pressefrihetens dag med en hyllest til norsk pressefrihet. Det er reklamebyrået Anorak som står bak kampanjen som tar utgangspunkt i tanken om at hva som er en god nyhet, ikke nødvendigvis avgjøres av om innholdet er positivt.

- Kampanjen hedrer journalistikkens betydning ved å vise eksempler på oppslag man umiddelbart vil tenke på som negative, men som i et pressefrihetsperspektiv er gode nyheter, sier kundeansvarlig rådgiver i Anorak, Janne Espevalen.

Narvesen markerer også dagen ved å tilby halv pris på alle magasiner.

- Ytringsfrihet har vært en hjertesak for Narvesen helt siden Bertrand Narvesen etablerte kjeden i 1894, og vi er stolte over Narvesens lille bidrag til at Norge topper den internasjonale Pressefrihetsindeksen, sier merkevaresjef i Reitan Convenience Norway, Synnøve Reisæter Tveit.

Hun viser til at mangfold i medietilbudet er et av kriteriene for kåringen til Reportere uten grenser, noe Narvesen gjennom årene har bidratt til ved å tilby aviser og tidsskrifter fra hele verden.

- Pressefrihet skal ikke tas for gitt. Med krig i Europa og uroligheter på verdensbasis, anser vi det som vårt ansvar. Bidra til å føre arven videre og fortsette å stå opp for ytringsfrihet. Vi er også en del av Reitan Retail som er stolt hovedsponsor av Nobels Fredssenter, fortsetter Tveit.

Narvesens svenske søsterkjede Pressbyrån markerer også pressefrihetens dag. Deres kampanje - som Anoraks søsterbyrå Åkesam Holst står bak - vekker opppsikt også i Norge.

Les mer: NRK-redaktør refser kunstig intelligens-stunt: - Kroneksempel på hvordan vi ikke skal bruke det