I fersk undersøkelse fra Mental Helse kommer det frem at én av fire unge har slutte å følge en influenser fordi vedkommende har hatt negativ påvirkning på dem. Og om ikke det er nok, så sier én av tre unge at de heller ikke har tillit til influenserne de følger.

Det ønsker Mental Helse og influencer-stiftelsen Insj å gjøre noe med.

Det var i fjor høst at Kampanje for først gang skrev om hvordan Gisle A. G. AgledahlJenny Skavlan og Isabelle Ringnes ville utfordre landets influencere til å gi deler av inntekten sin til et godt formål. Arbeidet skulle skje gjennom stiftelsen Insj.

- Vi er skikkelig glade for å ha Mental Helse med på laget. De sitter på mye kunnskap og erfaring som vi kan ta med oss inn i vårt arbeid. Det store, hårete målet er at vi som deler mye på sosiale medier blir inspirert til å lage innhold som hjelper, i stedet for å gjøre skade. En mer positiv og konstruktiv feed, rett og slett, sier Agledahl.

Insj-iniativtagerne har allerede inngått samarbeid med andre aktører som Trigger, Inzpire.me, Tripletex, ASC Finans og det digitalt orienterte byrået Synlighet.

Les også: Good-fluencere lokker til seg stadig flere byråer: - Vi skal være operative i løpet av våren

- Gode forbilder
Generalsekretær i Mental Helse, Linda Berg-Heggelund, kaller det «for et unikt samarbeid.»

- Nå får vi en god mulighet til å forebygge gjennom sosiale medier. Det er viktig at ungdom har gode forbilder å se opp til, sier hun.

Pengene influencerne samler inn, skal går til Mental Helses undervisningsprogram YAM (Youth Aware of Mental Health).

- Å jobbe for bedre psykisk helse er en av de viktigste sakene Insj kan engasjere seg for, ikke minst når vi vet hva slags posisjon mange influensere har i unges liv. I samarbeid med Mental Helse skal vi ta bedre vare på følgerne våre og bidra til å forebygge psykisk uhelse, sier Agledahl

Medlemmene som har forpliktet seg til Insj skal gi bort minst én prosent av inntektene fra kommersielle samarbeid på sosiale medier, til Mental Helse.

Les også: Starter ny influencer-stiftelse: - Håper man bærer medlemskapet med stolthet