Forsikringsselskapet Fremtind, som ble etablert av SpareBank 1 og DNB i 2019, går nå på lufta med sin første reklamekampanje noensinne. Det er reklamebyrået Brunch Oslo som står bak kampanjen.

- For å levere på samfunnsoppdraget vårt, er vi avhengige av de beste hodene. Fremtind er fremdeles en relativt ukjent merkevare for folk flest. Derfor jobber vi aktivt med employer branding for å øke kjennskapen til oss som selskap, og vise at forsikring er en kjempespennende bransje som er langt fremme på teknologi og bærekraft, sier Kristin Vetleseter, direktør for kommunikasjon og merkevare i Fremtind.

Rot i ekte historier
Hun forteller at Fremtind har gått sammen med teknologiselskapet 7Analytics for å utvikle et nytt produkt og en datamodell som kan fortelle hvor overvann tar veien, og dermed forebygge vannskader i fremtiden. Idéen fikk dem etter at Fredrikstad i 2019 ble hardt rammet av uvær.

- Ved å ta utgangspunkt i slike historier fra virkeligheten kan vi vise at det er skikkelig spennende å jobbe med forsikring, sier Alexander Kielland Krag, sosiale medier-sjef i Fremtind.

Selve reklamefilmen viser en utegående reporter i ekstremvær og selv om temaet er alvorlig, vil Fremtind ha litt «glimt i øyet».

- Noen tenker kanskje at forsikringsbransjen er kjedelig, men det stemmer ikke. Humor og godt humør er viktig for kulturen i selskapet vårt, selv om vi jobber med store og viktige ting, sier Kielland Krag.

Brunch Oslo står bak
Filmene er som nevnt utviklet av Brunch Oslo, som også bistår sin nye kunde med strategi og mediekjøp. 

- Vi har etter hvert fått god erfaring med employer branding for et bredt spekter av kunder. Det er spennende å få bruke vår kreative kraft og lange erfaring med merkevarebygging, på å bygge merkevarer innenifra, sier Markus Ivan Johansson og Simen Braathen, kreativt team i Brunch.

Kampanjen er produsert av Fantefilm med André Koot på regi og Caroline Mathisen som produsent og du kan se filmen her.