Eldroado ønsket å øke folks kjennskap og preferanser for merkevaren sin, men det er vanskelig å endre folks handlevaner, derfor tok de i bruk atferdspsykologi i sin nye merkevarebyggende kampanje for å dulte folk i «riktig retning».  

- Når matvareprisene blir høyere faller terskelen for å prøve noe nytt. Med 350 produkter i porteføljen har Eldorado mange godt bevarte hemmeligheter. Nå skal vi hjelpe folk til å ta smarte valg og da trengs en vennlig dult i riktig retning, sier Stine Rasmussen, merkevaresjef i Eldorado, som er en av NorgesGruppens egne merkevarer.

Løsningen ble å introdusere karakteren Pietro som gjennom ulike tiltak prøver å påvirke kundene til å velge Eldrorado produkter fremfor konkurrentene. 

Det er reklamebyrået Morgenstern som står bak idé og produksjon, med Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø på regi. Mens Martin Myhre og Yakob Dahl Changezi har stått for selve produksjonen. 

– Eldorado er god kvalitet til en fornuftig pris. Og det finnes veldig mye flere Eldorado-produkter enn folk tror. Så vi ville finne på noe som fikk folk til å kikke etter den lille, røde logoen på toppen av produktene. For det kan rett og slett lønne seg å endre litt på handlevanene, sier Sebastian Prestø og Anders Holm i Morgenstern.

Her kan du se den nye reklamefilmen: