SpareBank 1 SMN ble stiftet i 1823 og er en regional, selvstendig sparebank med hovedkontor i Trondheim. Lokalsamfunnet er bankens største og viktigste eier, og i anledningen 200 årsjubileet ønsket Sparebank 1 SNM å hylle alle menneskene som har vært en del av bankens historie. Resultatet har blitt en oppdagelsesreise i bankens lange historie, sett med barns øyne. 

Det er HK Reklamebyrå som har utviklet konseptet som har fått navnet «200 verdifulle år». Merkevarefilmen er på to minutter og er produsert av Tangrystan med regissør Hallvar Witzø i spissen. 

Bankens mål med kampanjen er «å utvide begrepet verdi, og snakke mer om hva de gjør.»

- Dette er en feiring av bankens lange historie, men også en påminnelse om at vi fortsatt er her og jobber for å tilby kundene de beste rådene og tjenestene i fremtiden, sier markedssjef Hilde Johnsen.

Johansen forteller videre at banken har et bankende hjerte for lokalsamfunnet og menneskene som bor i regionen. Derfor har det vært viktig for dem å bruke lokale krefter og samarbeidspartnere der det har vært mulig i utformingen av jubileumskampanjen.   

- Vårt mål var å fortelle denne historien på en måte som får folk til å kjenne på den varme følelsen av at banken er der for meg, forteller Didrik Morits Hallstrøm i HK Reklamebyrå. 

Det er også spesialkomponert musikk til merkevarefilmen, som er produsert av Ohloghy. Også her er det hentet inn lokale krefter, med den prisbelønte felespilleren Gjermund Larsen fra Verdal. Mens produksjonsselskapet Helmet i Trondheim har stått for de visuelle effektene i filmen. 

Kampanjen går på lufta i Midt-Norge denne uken, og blir synlig i lokalaviser, utendørs, kino og sosiale medier. 

Her kan du se den nye reklamefilmen til Sparebank 1 SNM: