Den digitale markedsføringskonkurransen Gulltaggen nærmer seg med stormskritt. I fjor var det reklamebyrået Tante Randi som ble den store vinneren, men nå har Gulltaggen-juryen finlest de innsendte bidragene og laget en liste over «de mest kreative digitale jobbene fra fjoråret».

- Jeg må bare gratulere alle nominerte. Det er et utrolig kvalitetstegn å stå bak en eller flere av de 45 mest kreative arbeidene innen bruk av teknologi og digitale flater i bransjen, og vi gleder oss til å feire dere alle sammen på prisutdelingen og sommerfesten i slutten av mai, sier daglig leder i Inma, Camilla Grund.

Det er hele 73 vinnersjanser på årets shortlist. 16 av de 45 jobbene er shortlistet i flere kategorier, og seks av jobbene har juryen selv nominert videre til spesialkategorien og den hederlige utmerkelsen «Årets nyskapning.»

De seks nominerte til «Årets nyskapning» er arbeider fra byråene Anti, Knowit Experience, Nord DDB, Schibsted Partnerstudio, Sesong 1 og Anorak og Try.

INMAs konkurranse «Gulltaggen- Awards» premierer jobber som har utmerket seg innen kreativ bruk av teknologi og digitale flater det siste året. På shortlist kommer det frem at det er kommunikasjonsgiganten Try som har flest nominasjoner med hele 14. Deretter følger Anorak NoA med syv, fjorårsvinneren Tante Randi med seks, Anti med fem og WAL med fire. Atyp, Knowit Experience Oslo, NoA Ignite og Sesong 1 har alle tre nominasjoner hver. Mens 24 byråer har enten to eller én nominasjon.

Juryleder Simen Hanssen fra Gjensidige  forteller at det har vært «en omfattende juryrunde», men at de nå har plukket ut de 45 jobbene som har vært aller mest kreative «i bruken av teknologi og digitalte flater.»

- Bak disse 45 jobbene står det hele 33 byråer som er ansvarlige, og det viser jo at vi i Norge har mye bra digital kompetanse, sier han.

Det konkurreres i ni ulike kategorier under de fire fagdisiplinene «Reklame og kommunikasjon», «Media», «Innholdsmarkedsføring» og «Design og teknologi.» Prisutdelingen gjennomføres på INMAs sommerfest den 25. mai på Høymagasinet i Oslo.

På oppdragsgiversiden er det Volkswagen som står for flest vinnersjanser med hele fem nominasjoner på shortlist. Deretter følger Utdanningsetaten i Oslo med fire vinnersjanser, og Kaizers Orchestra, Verdensdagen for psykisk helse, Øya og Fretex med tre vinnersjanser hver. I tillegg har 40 andre oppdragsgivere enten to eller én vinnersjanse.

Her kan du se en liste over de byråene med flest vinnersjansjer. 

Byrå Antall
TRY 14
Anorak NoA 7
Tante Randi Reklamebyrå 6
Anti 5
Wal 4
Atyp 3
Knowit Experience Oslo 3
NoA Ignite 3
Sesong 1 3