Grid Branding er et av Norges eldste kreative byråer. Reklame- og merkevarekonsulentene har utviklet og fornyet mange av landets merkevarer som Maarud, Q-Meieriene, Ringnes, Møller Bil og Morgenlevering. Nå har de hentet inn fire nye ansatte «for å styrke sin kompetanse på reklame», heter det i en pressemelding. En av ansettelse er en styrking av satsingen mot reklamen.

- Reklame har de siste årene vært del av våre leveranser, og vil bli enda viktigere fremover, forteller byråleder Henning Gustavsen til Kampanje.

Merkevarebyrået ble etablert i 1982 og har de siste årene ligget på en omsetning på rundt 33 millioner kroner fordelt på sine rundt 25 ansatte.  Men i fjor omsatte byrået for drøye 36 millioner kroner i fjor, en vekst på 12 prosent sammenlignet med tilsvarende tall i 2021.

- Vi opplever at kundene er enda mer bevisste viktigheten av å bygge bro mellom strategi og alle kreative uttak. Derfor etterspør de oftere at vi også lager reklamen når vi har utviklet strategien og designet. I Grid fokuserer vi på å bygge helhetlige merkevarer som skaper den samme følelsen og opplevelsen på tvers av samtlige flater, sier han.

Nesten resultatdobling
Driftsmarginen endte på 81 prosent, noe som ga et driftsresultat på 3,6 millioner kroner. Også det en oppgang sammenlignet med 2021-resultatet på nærmere 1,9 millioner kroner. Dermed kan Grid Branding hente inn flere nye ansatte og en av dem er Thomas Mittun-Kjos som er ansatt som tekstforfatter.

Han har lang fartistid i bransjen fra blant annet store byrå som DDB, Dinamo, Hei, Schjærven og Foll, men kommer nå sist fra det nå nedlagte byrået Something Good.

- Thomas skal styrke Grids satsning på reklame og bygge en bro mellom strategi, design og reklame. Han er en merittert tekstforfatter og kreatør med over 20 års byråerfaring, sier Gustavsen.

Les også: PR-par legger ned eget byrå: - Vi har lyktes, tryna, reist oss og lært så mye på veien

Tre nye designere
De øvrige ansatte er designere og de det dreier seg om er Erlend Sevaldson Moe som kommer fra Retail Stories der han var daglig leder og eier

- Moe tilfører verdifull kunnskap i alle deler av prosessen ved utvikling av kjedekonsepter, enkeltstående butikker, kafeer og restauranter, sier byrålederen. 

I tillegg er Ida Elén Sørhaug og Kirsti Mathisen ansatt som nye grafiske designere. De kommer fra henholdsvis Strømme Throndsen design og Design House hvor de har jobbet mye med identitets- og pakningsdesign.  Grid Branding teller i dag 27 ansatte.

Her kan du se tallene til Grid Branding for 2022. Alle tall i MNOK. 

Grid  2022 2021 Endring i %
Omsetning 36,2 32,3 + 12
Driftsresultat 3,6 1,9 + 90
Resultat før skatt 3,6 1,9 + 90