TV-aksjonen satte en bøsserekord da de samlet inn 292 000 millioner til fjorårets årets TV-aksjon til inntekt for Leger uten grenser. Det tilsvarer 49 kroner per innbygger, og var en ny rekord. Nå har EssenceMediacom igjen fått sjansen til å være med på TV-aksjonen på NRK og ambisjonen er «å ta aksjonen til et nytt nivå», heter det i en melding.  

- Det var nok en viktig årsak til at vi gikk seirende ut av denne pitsjen. Det er et utrolig stort engasjement og hjerte for dette arbeidet blant de som jobber hos oss, og det var noe vi virkelig ville kjempe for å få lov til å fortsette med. Vi skal skape engasjement for å gå med bøsse, for å gi penger og ikke minst for årets tema. Vi er rett og slett kjempestolte av å igjen få lov til å være en del av dette og gjøre en innsats for å hjelpe barn rammet av krig og konflikt, sier Kjersti Nesbakk, kundeansvarlig i EssenceMediacom. 

I år er det Redd Barnas arbeid for barn rammet av krig som skal støttes gjennom midlene fra TV- aksjonen. Midlene kan gi over 100.000 barn et pusterom fra krig, og pengene skal fordeles mellom prosjekter i Ukraina, Syria, Bangladesh, Sør-Sudan, Den demokratiske republikken Kongo og Norge. Her hjemme vil midlene gå til å hjelpe barn som har flyktet fra krig og konflikt.

- Kampanjen for TV-aksjonen skal synes og virke i mange flater, og ikke minst få folk til å bli bøssebærer. EssenceMediacom viser en sterk strategisk forståelse for hvordan TV-aksjonen kan øke engasjement og synlighet frem til 22. oktober, sier lederen for TV-aksjonen, Nina Larsen.

Mediebyrået har gjennom årene hatt et godt samarbeid med mediene og oppfordrer alle som kan, om å bidra til å løfte aksjonen til nye høyder. 

- Det er utrolig viktig å engasjere og mobilisere det norske samfunnet til å støtte årets TV-aksjon.  Selv om vi nå har solid erfaring fra tidligere år så vet vi at dette slett ikke gjør seg selv. Vi må ha støtte fra både medier og ambassadører for å få dette viktige budskapet ut t hver krik og krok av Norges land, sier Nesbakk.

TV-aksjonen går av stablen den 22. oktober 2023 og består av en rekke arrangementer og aktiviteter over hele landet både før og under selve aksjonsdagen.