Årets vinnere i talentkonkurransen «Young Lions Film» på Gullblyanten kommer denne gangen fra to forskjellige byråer. De to vinnerne i en av de gjeveste Young Lions-konkurransene er Sebastian Pandonis fra Anorak og Jakob August Andresen (23) fra Anti. Det vil si makkeren Andresen blir snart byråkollegaen til Pandonis, for snart begynner også Andresen i Anorak.

- Vi er venner fra langt tilbake og før vi studerte. Helt tilbake tilbake til videregående. Og om under en måned begynner Jakob i Anorak om en under en måned, sier Pandonis til Kampanje. 

De to reklametalentene er begge fra Bærum og utviste tidlig en felles interesse for reklame. 

- Vi har til og med bodd sammen, sier Pandonis.

- Hvordan fant dere sammen på dette prosjektet? 

- Det var ingen andre enn  som kvalifiserte også er jeg veldig god venn med Jakob. Han er en veldig ambisiøs fyr. Så da tenkte jeg vi må gjøre det sammen. Det var helt naturlig, sier Pandonis.

Nå har de to har sikret seg en billett til Cannes der de skal konkurrere mot reklametalenter fra hele verden.

Dette er andre året på rad at Pandonis vinner denne delen av Young Lions-konkurransen. Også i fjor gikk Pandonis til topps i «Young Lions Film»-konkurransen og den gangen med makker Jakob Steinmo.

- Det er veldig gøy. Det er super nice og spesiekt med Jakob, sier Pandonis. 

- Hvor lenge kan være talent, du begynner å vinne en del allerede?

- Jeg begynner å bli sulten på sånne voksenpriser nå, men det er fortsatt veldig gøy, sier han. 

Det er filmen «Regular Donor» laget for Flyktninghjelpen som sender de to sørover og samtidig sikrer de to reklamkreatørene en sjekk på 10.000 kroner.

- Hva slags film har dere laget? 

- Det er en veldig enkel film som går ut på at veldig mange flykter fra en helt vanlig hverdag og det de savner er akkurat det og noe som vi bare tar for gitt. Det er rett og ret slett det vi har laget en film om, sier Andresen. 

- Har dere en sjanse til å hevde dere blant alle verdens reklametalenter?

- Det er veldig mange flinke. Det vil jeg ikke si noe om, sier Andresen.

Pandonis har flere ganger utmerket seg og var lenge i team med Sollin Sæle i Anorak før sistnevnte forsvant til New York og jobb for Accenture.

- Blir Jakob din nye makker i Anorak? 

- Nei, faktisk ikke. Vi er bare gode venner og han skal begynne å jobbe med noen andre i Anorak, sier Pandonis. 

Les mer: Anorak med stjernesignering - danner nytt kreativt team

Kampanje har tidligere intervjuet Sebastian Pandonis til spalten «Unge talenter». Bli bedre kjent med han her: Sebastian (22) har gjort lynkarriere i reklamebransjen: - Jeg tror ikke på det å være et talent