De nye reklamefilmene fra 1881 skal vise hva som kan skje når man svarer ukjente anrop uten å slå opp nummeret på 1881. 

Tidligere reklamefilmer for tjenesten har vist hvordan man kan ta i bruk tjenesten for å finne kontaktinformasjonen til dem man vil ha tak i, men det er ikke det folk først og fremst bruker tjenesten til i dag.

- Før brukte folk oss mest når de hadde et navn og trengte et nummer. Nå har de gjerne et nummer, men lurer på hvem som skjuler seg bak. Det er vesensforskjellen fra nå og da, sier markedssjef i Opplysningen 1881, Ida Pfeiffer.

Bak reklamekampanjen står WAL og kreatørene Anna Johnsen og Hanna Wennstam. Christian Bernt har vært rådgiver. Filmene er produsert av Bacon og regissert av Andreas Riiser.

- Filmene handler om det gjenkjennbare øyeblikket telefonen ringer, og det dukker opp et nummer man ikke kjenner. Skal man ta den, eller la den ringe, slå opp nummeret og ringe tilbake? Mange har nok latt nysgjerrigheten ta overhånd noen ganger, også i situasjoner der det ikke passer. Bruker man 1881 så slipper man å lure, sier rådgiver Christian Bernt.

1881 slipper i første omgang fire filmer under det nye konseptet, men WAL håper de får lov til å lage flere.

- Vi ser for oss at dette konseptet kan leve lenge. Det mangler jo ikke akkurat på situasjoner der det passer litt dårlig å svare.