Høsten 2022 inviterte Sparebank 1 til byråkonkurranse. Hele fem byråer har vært med å konkurrere om hvem som får ta over kontoen til Norges nest største aktør innen bank og finans. Nå er det klart at OMD trakk det lengste strået. Administrerende direktør i OMD, Torstein Rafgård, sier i en pressemelding at de gleder seg til samarbeidet i årene fremover. 

- Vi har fulgt med på SpareBank 1 fra sidelinjen over lang tid og hørt veldig mye positivt både om menneskene der og jobben de gjør. Da vi ble kontaktet i forbindelse med denne byråkonkurransen gikk vi «all in» og bestemte oss for at denne skulle vi vinne. At vi lyktes gjør oss både stolte og ydmyke, sier Rafgård.

Rafgård forteller videre at samarbeidet har fått en meget god start.

- Vi setter stor pris på hvordan vi har blitt tatt imot både sentralt og hos de lokale bankene. Vi gleder oss til å bli enda bedre kjent og bidra med vår kompetanse for at bankene skal nå målene de har satt seg for de neste årene. Vi ser også frem til å jobbe tett med Morgenstern og øvrige samarbeidspartnere, sier han. 

Dermed fortetter OMD å styrke seg innenfor bank og forsikring. Selskapet jobber allerede med Bluestep Bank, som er Nordens største spesialistbank innen boliglån, og sikret seg nylig Gjensidige som kunde.

Les også: Gjensidiges bytter mediebyrå og går til OMD: - Markerte seg som det klart beste byrået

- Moden for skifte
Sparebank 1-alliansen består av 13 lokale banker som alle operere under felles merkevare, og jobber dermed med både nasjonale og lokale medieuttak. Leder for markedsaktiviteter i Sparebank 1 Utvikling, Monica Myhrvold Jacobsen, forteller at de i fjor høst startet med å finne ut av hva banken trenger av en ny partner og at landet på at «de fortsatt ønsker å jobbe med et fullservicebyrå.» 

- Vi er veldig opptatt av folk og relasjoner, og gikk frem på samme måte som under valget av reklamebyrå. Vi tok noen uformelle prater med de utvalgte byråene for å kjenne litt på hva slags type mennesker som var der, hva de står for og hva som er viktig for dem. ODM imponerte oss tidlig i prosessen med nye og spennende tanker, sier hun. 

Forlater Mediacom
Jacobsen bekrefter overfor Kampanje at Essence Mediacom, som banken har samarbeidet med de siste årene, også var med i byråkonkurransen. Hun presiserer at de har hatt «et svært godt samarbeid» med byrået i alle disse årene og at de har satt stor pris på innsatsen de har lagt ned for SpareBank 1. 

- De var veldig aktuelle. Vi vet jo at det koster mye i både kroner og tid å bytte byrå, så vi tenkte nøye gjennom kost og nytte, men landet på at vi var modne for å ta dette skiftet, og skjønte at det OMD kom med på innsiktsiden, og måten de jobber med andre kunder på samstemte med hvordan vi tenker og jobber, sier hun.

Kampanje har tatt kontakt med byrålederen i Essence Mediacom, Britt Skjeppestad, som erkjenner at «det er vemodig å miste en god kunde.»

- Det er trist å miste en god kunde vi har jobbet godt med i mange år. Slik er vår bransje på godt og vondt. Vi takker for samarbeidet for denne gang, sier hun.