NRK og Redd Barna har valgt Nord DDB som samarbeidspartner for å engasjere frivillige, bøssebærere og givere til årets TV-aksjon. Det har reklamebyrået god erfaring med. De har nemlig stått bak de tre foregående kampanjene også.

- Dette er en milepæl for oss. Det er første gang i historien at et byrå bygger TV-aksjonskampanjen for fjerde året på rad og det er absolutt ingen selvfølgelighet i at det skulle bli oss. Kampanjen er nok den mest meningsfylte og viktige jobben vi kan gjøre som byrå og vi vet at de vi kniver mot går like all-in som oss for å sikre seg denne kunden, sier rådgiver Aleksander Hetland i Nord DDB.

Midlene som samles inn til TV-aksjonen i går år til Redd Barnas arbeid for å beskytte barn rammet av krig og konflikt, og fordeles mellom tiltak i Sør-Sudan, Syria, Bangladesh, Ukraina, DR Kongo og til barn som har flyktet til Norge.

Fire byråer deltok i pitsjen og aksjonsleder Nina Larsen sier at hun ble imponert over nivået og forståelsen til dem alle.

- Nord DDB viste at de har stor forståelse for TV-aksjonen som merkevare, og har laget et konsept som kommer til å begeistre, berøre og engasjere Norges befolkning til å bli en del av verdens største, viktigste og morsomste dugnad.

- Vi gleder oss veldig til å samarbeidemed Nord DDB. Hvert sjette barn i verden vokser opp i krig og konfliktområder, og det har aldri vært så mange barn på flukt som nå. Med Nord DDB på laget vil vi legge grunnlaget for å samle inn nok penger til å gi 100.000 barn mulighet til å få en tryggere barndom, sier Gunvor Knag Fylkesnes, leder for politikk og kommunikasjon i Redd Barna, ser fram til samarbeidet.

Det kreative teamet hos Nord DDB er Jens Østrem og Henriette Fürst Johansen sammen med Frank Nystuen og Andre Giodin.

- Tema for i år er ekstra spesielt, nå som krig aldri har vært nærmere. Vi gleder oss veldig til arbeidet som ligger foran oss, og håper kampanjen vil skape håp og vekke giverglede i hele Norge, sier teamet.

På bildet fra venstre: Nina Larsen (TV-aksjonen), Emil Langbraaten (Nord DDB), Henriette Fürst (Nord DDB), André Gidoin (Nord DDB), Aleksander Hetland (Nord DDB), Frank Nystuen (Nord DDB), Linn Clausen (Redd Barna), Ivana Rajevic (Nord DDB), Kristin Grunt Kreken (Redd Barna), Sunniva Adam (TV-aksjonen), Fanny Huseby (TV-aksjonen), Jens Østrem (Nord DDB), Helene Follesøy-Thuen (Nord DDB) og Chiara Tilgen (Nord DDB).