Petter Ellingvåg Diesen og Jesper Urban Mikkelsen stikker av med seieren i Young Lions Media og duoen går til topps etter å ha levert «et svært innovativt og kreativt medieuttak gjennom SnapChat». 

- Den faglige kompetansen er beviselig høy blant mediebyråenes unge talenter, og det var både en ære og opplevelse å få være vitne til briljant håndverk og sterke formidlingsevner gjennom besvarelsene. Og også i år var det rekordmange påmeldte team og sånt blir det god konkurranse av. Deltakerne evnet å både røre juryen, overraske og imponere gjennom kreative måter å løse mediebriefen på, sier Kristin Brimi, daglig leder i Mediebyråforeningen.

Ellingvåg Diesen og Mikkelsen jobber til daglig i Group M, som huser mediebyråene EssenceMediacom, Wavemaker

- Hva tenker dere om å stikke av med seieren i et rekordår for Young Lions?

- Vi sitter fortsatt inne med adrenalin. Det er utrolig gøy å komme seirende ut i en konkurranse med så mange dyktige konkurrenter som har lagt lista høyt. I ettertid har vi sett flere av de interne bidragene fra GroupM, og ble virkelig imponert over kvaliteten, sier duoen til Kampanje.

- Nødt til å steppe opp
Urban Mikkelsen forteller at årets oppgave var givende å jobbe med.

- Vi jobbet mye med innsikt, og målet vårt ble raskt å sette flyktningkrisen i et nytt perspektiv for nordmenn og minne oss på at mange der ute ville byttet plass med oss på sekundet, sier han.

De forteller at de ser frem til å konkurrere på en stor arena og lover å gi jernet for Norge.

- Hvordan tror dere at dere vil gjøre det der?

- Bare det å komme seg til Cannes har jo vært målet vårt. Nå gleder vi oss til å ha en fin opplevelse i Cannes, men så må jo målet være å vinne. Vi er jo klar over at vi møter de beste fra hver av deltakernasjonene, så vi er jo nødt til å steppe opp til et nytt nivå, sier Ellingvåg Diesen.

- Leverte gjennomgående
Juryen forteller at både medieuttaket og selve presentasjonen var med på å dra seieren i land for duoen fra Group M og EssenceMediacom.

 

 

Nå kan Diesen og Mikkelsen forberede seg til tur til Cannes hvor de skal representere Norge. Styreleder i Mediebyråforeningen og daglig leder i EssenceMediacom, Britt Skjeppestad, forteller at hun er imponert av årets bidrag.

- Det er mye jobb bak alle presentasjonen i Young Media Lions. Basert på relevant og riktig innsikt, skal strategisk retning, ide og medieløsninger skisseres og presenteres. Alt skal formidles med tydelighet og engasjement. Teamene har fem minutter til disposisjon foran juryen. Det er en krevende øvelse. Vi er heldige i vår bransje som har så mange unge, flinke talenter. Petter og Jesper leverte gjennomgående og er verdige representanter i Cannes, sier Skjeppestad.

Tøff konkurranse
Cannes Lions representant ved Capa, Julie Broholm Nielsen, forteller at duoen kommer til å møte på sterk konkurranse fra andre nasjoner.

- For å vinne Young Lions Media må du ikke bare ha et kreativt medieuttak, du må være stødig i språket og levere en sterk «elevator pitch» foran juryen på kun fem minutter, sier Julie Broholm Nielsen, Cannes Lions representant ved Capa.