Denne uken ruller Dagbladet ut nye reklamefilmer under slagordet «Først med siste nytt». I dette reklameuniverset rekker Dagbladet å melde om nyheten allerede før den har skjedd.

– For å nå ut til enda flere lesere, satser vi på merkevarebygging i flere kanaler ut over våre egne. Slik sørger vi for at vi har et godt og relevant produkt, sier Line Berger Andersen, markedssjef i Dagbladet.

Det er søsterselskapet Hyper i Allers reklamekonsern Ahead som har utarbeidet kampanjen i samarbeid med produksjonsselskapet Pravda.

- Hyper kjenner oss godt og forstår oss som kunde. Vi er raske på nyheter, men når det kommer til reklamekonsepter ønsker vi å skynde oss langsomt. Det må sitte godt når vi først går ut med en ny kampanje, sier Berger Andersen.

Med de nye filmene vil Dagbladet «illustrere og forsterke posisjonene sin på en ny og humoristisk måte.»

- Briefen var både morsom og utfordrende. Det var et ønske fra begge parter at vi skulle dra på litt og spille på humor i disse filmene. Samtidig var det viktig at budskapet og dramatiseringen ikke ble feil med tanke på det redaksjonelle ansvaret og rollen som Dagbladet har, forklarer Øistein Skeie, kreatør i Hyper.

Han sier man møtte på noen utfordringer underveis i utformingen av kampanjen.

- Utfordringen lå i at vi ikke kunne bruke reelle nyheter i fare for at saken skulle bli for gammel eller mistolkes som en ekte nyhetssak, særlig når kortversjonene av filmene legges ut i sosiale medier, sier han.

Kampanjen går på lufta på TV 2 og i kortversjoner på sosiale medier, samt i Aller Medias egne kanaler.

- Konseptet vi har lagt opp til er utømmelig, så vi skal ikke se bort ifra at det kommer flere filmer på sikt, sier Skeie.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Dagbladet.