For fjerde gang ruller Spar ut kjøpmannspoesireklame. Første gangen var under 25-årsjublieumet. Da skrev Per Irgens Skjerdal på baksiden av en kvittering det som skulle bli den første kjøpmannspoesireklamen.

- Jeg er jo en amatør og derfor er det enklere for meg å skrive om ting som jeg kjenner og kan relatere meg til. Spar bryr jeg meg om, og da kommer det lett for meg, sier Irgens Skjerdal.

Denne gangen kom imidlertid ikke inspirasjonen helt av seg selv, men som en bestilling fra kjededirektøren. Likevel har han funnet inspirasjon etter tiden alle har vært gjennom.

- Det har jo vært noen tøffe år. Jeg tror nok vi alle hadde tatt bedre vare på 2019 hvis vi visste hva som ventet oss fremover. Inspirasjonen min denne gangen ble derfor at du ikke skal ta hverdagen for gitt, det er mye fint i den og det må man huske på. Denne reklamen er rett og slett en ode til de små gledene, sier Irgens Skjerdal. 

Han forteller videre at han setter pris på rollen som kjedens huspoet.

- Jeg synes det er skikkelig moro, og blir veldig glad når folk gir uttrykk for at de liker det jeg gjør. Jeg griper enhver anledning jeg får til å dikte med begge hender, forteller han. 

Det er produksjonsselskapet Schweinhund som står bak filmen. Åsmund Janøy har hatt regi, sammen med kjøpmannen. Peter Espevoll har vært produsent og Thomas Løberg har foto. Spars reklamebyrå er Merkle.

- Vi er stolte av den flotte kjøpmannskulturen vi har i Spar og da er det naturlig for oss å også vise frem dette i vår kommunikasjon. Vi gleder oss til å feire 30 år sammen med kunder og kjøpmenn, sier markedssjef i Spar Martin Munthe-Kaas. 

Se reklamefilmen her: