Byggmakker har laget en ny reklamefilm som illustrerer hvordan den norske byggevarekjeden kan være med å gjøre hverdagen enklere for håndverkere. 

- Det er et svært kompetent team som står bak produksjonen, og vi er stolte av sluttproduktet, sier Marianne Bostrøm, markedsdirektør i Byggmakker.

Dermed kan Byggmakker ikke bare skilte med en ny produksjon, men også et nytt slagord. «Alle trenger en makker» er det nye slagordet, og som sitatet antyder er budskapet at det er lurt å ha Byggmakker på laget om en skal fikse opp i noe.

Markedsdirektør Marianne Bostrøm sier kjeden «er opptatt av å løfte det proffkunden og privatkunden har til felles», enten det handler om gode råd, stort utvalg, høy kvalitet og god kundeservice.

- Uansett hva prosjektet går ut på, skal Byggmakker være der med kompetente ansatte, og varer og tjenester som er tilpasset oppdragene. For noen handler det om hvilket parkettgulv du skal velge, for andre handler det om kalkulering og beregning av store mengder materialer. Vår ambisjon er å gjøre ethvert byggeprosjekt enklere, sier Bostrøm.

Her kan du se den nye reklamefilmen til Byggmakker. 

 

- Vekter annerledes
I reklamefilmen viser Byggmakker tydelig hvilken rolle byggevarekjeden spiller i arbeidshverdagen til håndverkeren.

- Vårt fokus rettes mot det profesjonelle markedet. Dette betyr på ingen måte at vi skal glemme privatkundene, men at vi vekter kommunikasjonen litt annerledes, sier Bostrøm.

Selv om byggevarekjeden snakker «direkte til proffen» i den nye filmen, er det ifølge markedsdirektøren «også et indirekte budskap til privatkunden.»

- Vi vil at privatkunden skal tenke, «der handler proffen, da gjør jeg det også», mens proffen skal tenke, «enklere hverdag», sier markedsdirektøren til Kampanje. 

Økt rekruttering
Hun forteller videre at nordmenn i stadig større grad hyrer inn profesjonelle folk til å gjøre oppussingsjobben, og at det er en av grunnene til at proffene får en tydeligere posisjon i markedsføringen til Byggmakker.

- Det er behov for masse flinke fagfolk, og vi ønsker selvfølgelig å ha fokus på det, og håper at kampanjen vil bidra til økt rekruttering av håndverkere, sier hun.  

Hun påpeker at de tidligere har delt opp målgruppen i to segmenter, proffen og privatkunden, men at de nå ønsker å fremstå mer samlet. 

- Vi er en kjede som kommer med et samlet budskap, kundene uansett om de er proffkunder eller privatkunder skal oppfatte Byggmakker som enhetlig. Vi ønsker å fremstå som en kvalitetskjede med flinke fagfolk som vil hjelpe uansett om kunden ønsker å gjøre jobben selv eller av en proff, så er vi der for dem. Derfor sier vi at «alle trenger en makker, det er da Byggmakker», sier Bostrøm avslutningsvis.  

Reklamekonseptet er utviklet av Try Reklamebyrå med Preben Moan og Camilla Bjørnhaug som kreativt team, etter omfattende markedsundersøkelser og strategiske analyser fra Red Dentsu X. Motion Blur har stått for produksjonen, med Harald Zwart på regi og Ivan Jamne som produsent.

Markedsdirektør i Byggmakker, Marianne Bostrøm.