Ice og Nord DDBs nye radiokampanje fokuserer på hva folk flest faktisk vil bruke det nye 5G-nettet til. Det er ikke fjernkirurgi, men stort sett det samme vi bruker 4G til i dag.

Les mer: Ice med reklamespark til Telia: - Folk flest driver ikke med fjernkirurgi

Nå har en av radiospottene i kampanjen, der Ice ringer til konkurrentens kundeservice, sikret Ice og reklamebyrået Nord DDB årets første Sølvmikk.

Kampanje har snakket med Ice som er strålende fornøyd med førsteplassen.

- Det synes vi bare er kjempegøy og litt fortjent. Jeg må bare gi cred til hele teamet, med Glenn Haugen og Zakaria Nadir i spissen, sier Camilla Nygaard, som er ansvarlig for produksjonen.

Hun forteller at tanken bak kampanjen var å kommunisere hva 5G-nett er og alle mulighetene som ligger i det, på en enkel måte. 

- Dette er mer enn en kampanje, det handler om å posisjonere oss i 5G-universet og få frem vår «take» på det. Vi har bygget 5G lenge, uten at vi har snakket så mye om det, men vi opplever at de fleste telekomaktører som har snakket om 5G stort sett har snakket om at de er først eller størst. Men når de skal komme med eksempler på hva kundene deres faktisk skal bruke denne 5G'en til, blir det lite relaterbart og svevende. Derfor ville vi lage noe som var jordnært og folkelig, som folk flest kan relatere til, og ser gode indikasjoner på at det har vi klart, sier Nygaard. 

Til årets første Sølvmikk var det stort sett bare positive ord å hente fra juryen.

- Telefonsvarer-spotten skiller seg litt ut fra de to andre, men viser også at konseptet kan taes ut på flere måter enn den «klassiske» tulletelefonen, sier Sølvmikkjuryen

Nygaard forteller Kampanje at de har prøvd å tenke på kanalenes premisser. 

- Vi ønsket å skape oppmerksomhet og derfor levere et uttak som kunne sikre ideens kjerne i alle kanaler, der radio var endel av miksen, sier hun.

- Kanskje lov å håpe at strikken dras ytterligere til neste runde?

- Jeg tror det er viktig at vi holder en balanse her samtidig som vi klarer å ha snerten. Vi har på oss utfordrerhatten og «poker» jo litt mot konkurrentene, men på en sjarmerende måte, sier Nygaard. 

Kampanjen er laget i samarbeid med Både Og. Kreativt team på jobben har vært Glenn Haugen og Zakarias Nadir, og det øvrige teamet besto av konsulent Thomas Olsson og prosjektleder Maja Berdychowska.

Sølvmikken deles ut av P4, Bauer Media og Kreativt Forum hver måned.

Hør radioreklamen her: