Super Bowl er årets høydepunkt for den amerikanske reklamebransjen og reklamefilmene som går på lufta under den årlige tittelkampen i National Football League vekker ofte også oppsikt langt utenfor landets grenser. Det så vi allerede et eksempel på tidligere i uken da Uber slapp sin Super Bowl-film med Sean «Diddy» Combs. Der dukker nemlig Bård og Vegard Ylvisåker opp i revekostymer for å gjøre en ny versjon av hitlåten «The Fox» fra 2013. 

Se filmen her: Ylvis-brødrene i Super Bowl-reklame med Sean «Diddy» Combs

Ylvis-brødrene er i celebert selskap. Kjente fjes og gamle slagere er to av hovedingrediensene når amerikanske annonsører setter sammen sine Super Bowl-filmer. T-Mobile forener for eksempel John Travolta med «Scrubs»-skuespillerne Zach Braff og Donald Faison av uvisse grunner for å gjøre en ny tolkning av «Summer Nights» fra «Grease».

Øl er et naturlig innslag både på og foran skjermen under Super Bowl. Bud Light har sikret seg Miles Teller, kjent fra «Top Gun: Maverick», og kona Keleigh Sperry til sin film, og også de har hentet frem en gammel slager til lydsporet, nemlig «Opus No. 1» av Tim Carlton og Dereck Deel. Bedre kjent som musikken du hører når du sitter i telefonkø.

Svindyr reklamepause
Ifølge The Hollywood Reporter tar årets vertskanal Fox over 70 millioner kroner for 30 sekunder i reklamepausene på nattens kamp. Når man regner med produksjonskostnadene og vederlaget til kjendisene, og dem er det gjerne mange av, snakker vi raskt om en startpris på over 100 millioner kroner ifølge bransjenettstedet.

Den saftige prislappen, kombinert med et svakere reklamemarked, har ført til en ny trend der flere annonsører finner sammen for å dele kostnadene seg imellom. Ett eksempel på det er Netflix, som har gått sammen med både General Motors og ølprodusenten Anheuser-Busch i to ulike reklamefilmer.

I reklamefilmen for General Motors befinner Super Bowl-veteran og tidligere norgesfiende Will Ferrell seg i en rekke scenarioer fra kjente Netflix-serier og -filmer. Filmen markerer startskuddet på et nytt samarbeid mellom General Motors og Netflix som gjøre elbilder fra General Motors synlig i flere Netflix-produksjoner.Kjendisbonanza
Humordronning Melissa McCarthy både spiller og synger i Booking.com sin reklamefilm. Låten «Somewhere, anywhere» skal få amerikanere til å bestille sine sommerferier i hopetall.Rapperen Jack Harlow tar hovedrollen i Doritos' nye reklamefilm. I filmen starter Harlow en ny triangel-trend, og jammen dukker ikke både Missy Elliott og Elton John opp også etter hvert.Google
har samlet et stjernelag bestående av skuespiller Amy Schumer, artist Doja Cat og NBA-spiller Giannis Antetokounmpo for å markedsføre sine Pixel-telefoner under Super Bowl. Teknologigiganten blar opp for å sikre seg hele 90 sekunder med reklametid.Fintech-selskapet Workday lover å gjøre HR- og finansansatte til rockestjerner på arbeidsplassen. Det har ekte rockesterner fått nok av og i deres reklamefilm blir kontor-rockestjerner satt på plass av ikoner som Ozzy Osbourne, Joan Jett og Billy Idol

Noen annonsører går motstrøms, som bilprodusenten Kia. De går på lufta med en helt kjendisfri reklamefilm for SUV-modellen Telluride X-Pro. Her er det en helt vanlig far som går til helt uvanlige lengder når han oppdager at han har glemt å ta med datterens favoritsmokk på vintereferie.