Etter to år med koronapandemi kunne endelig TV 2 samle landets reklamebyråer og annonsører til en ny livesending med publikum i salen på Chateau Neuf i Oslo for å dele ut en ny «Gullfisken»-pris. Etter at en jury gjennom hele fjoråret har plukket ut de tolv beste filmene, var det nå opp til TV-seerne å stemme frem den reklamefilmen de liker aller best. I finalen var det reklamebyråene Try, Pol, Morgenstern, Alexander Reklamebyrå, Per Høj og Anorak som kjempet om årets «Gullfisken»-pris.

Les også: Gullfisken-aktuelle Simon Nitsche: - Blir begeistret av gode reklamefilmer

Og i år var det til slutt Morgenstern som gikk til topps med sin reklamefilm for Finn.no.

- Nå er vi bare så sykt glad. Dette har vi drømt om og håpet på og vi følte vi hadde sterke kandidater. Så dette var veldig gøy, sier markedssjef i Finn.no, Hanne Lill Johnsen, til Kampanje etter sending. 

Det er første gangen både reklamebyrået Morgenstern og Schibsted-selskapet Finn.no går til topps i konkurransen, men denne gangen hadde nok Finn og Morgenstern allerede før sending kjent på gullsmaken. Til sammen hadde de to hele tre filmer i finalen. 

- Vi har hatt elleve filmer i finalen opp gjennom årene og tre filmer i kveld. Endelig satt den. Det er stas, sier Johnsen. 

Her kan du se intervjuet med markedsdirektør i Finn.no, Hanne Lill Johnsen, og de to reklamekreatørene Anders Muurman Holm og Sebastian Prestø i Morgenstern etter prisen ble delt ut på TV 2 lørdag kveld. 

Kjempet mot Vipps og KLP
I superfinalen, som bestod av de tre filmene med flest stemmer, stod det til slutt mellom vinneren og reklamefilmene til Vipps, Finn.no og KLP, men til slutt ble det altså reklamefilmen med mandagen i hovedrollen som sikret seieren og én million kroner i reklamevisninger på TV 2. I vinnerfilmen har hverdagen mandag blitt en egen karakter. Kampanjen spiller på elsk-hat-forholdet mange har til ukas første arbeidsdag, med et ekstra trykk på «hat».

- Forholdet ditt til mandager beskriver på mange måter forholdet ditt til jobben du har nå. Om du gruer deg til mandag, kan det rett og slett være at du bør se deg om etter en ny jobb. Så i årets kampanje har vi gitt Mandag hovedrollen – og vi ønsker at folk skal bli venn med mandag, sa Hanne Lill Johnsen, til Kampanje da filmen ble nominert. 

Les også: Mandag spiller hovedrollen i Finns nye reklamefilmer

Gullfisken-kritikk
Opptakten til årets «Gullfisken» var ikke den aller beste. Tidligere «Gullfisken»-vinner, kreatør og partner i Try, Øystein Halvorsen, rettet kritikk mot reklamekonkurransen Gullfisken. Den meritterte reklameskaperen reagerte blant annet på at mange av finalistene var gamle reklamefilmer og mente «det kunne svekke konkurransen.

- Jeg synes det er uheldig og mener det kan være ødeleggende for konkurransen, sa Halvorsen.

TV 2 endret senere reglene for hvilke filmer som kan være med i konkurransen. Men om kveldens vinner var det ikke mulig å peke på noe. 

Les også: TV 2 endrer Gullfisken-regler etter kritikk

Reklamebyrået Try hadde flest nominerte med fire filmer, mens Morgenstern var like bak med sine tre nominerte filmer og der alle var for annonsøren Finn.no. Totalt var det ni forskjellige annonsører som hadde bidratt med filmer i finalen.

Her kan du se alle reklamefilmene som var i finalen.

Les også: Finn-suksess gir Morgenstern tre Gullfisken-sjanser: - Ikke hverdagskost