Å få hammer, sag og spiker inn i hendene på barn og unge har blitt Bygger’ns nye kampsak. Nå lanserer byggevarekjeden en stor kampanje som skal skape byggeglede og verktøymestring blant barn og unge.

Kampanje har snakket med Byggerns kjededirektør, Øyvind Eidem som forteller at reklamekampanjen er bygget på nostalgi og spiller på endringer i bransjen og folks oppfatning av faget. Målet med kampanjen er å sette sløyd og praktiske ferdigheter på dagsordenen og bidra til høyere rekruttering til bransjen.

- Prognoser viser at behovet for håndverkere bare øker, og veksten i sysselsettingen er høyere enn arbeidsstyrken for personer med håndverksfag på videregående nivå er. Hvert år bestemmer cirka 60.000 tiendeklassinger i Norge seg for videre utdanningsløp, og byggfagene har lenge sakket akterut i søknadsbunken, sier han og legger til: 

- Skal vi ha håndverkere i fremtiden så må foreldregenerasjonen oppmuntre barn og unge til å ta i bruk hendene sine. Vi håper derfor at denne kampanjen vil engasjere flere til en nasjonalkampsak for å få sløydfaget tilbake i skolen. 

Her kan du se den nye reklamefilmen til Bygger'n: 


Gir bort én million kroner
Kjededirektøren synes det er skremmende at så få planlegger utdanning innen bygg og anlegg og sier at det er på tide at noen tar grep. 

- Vi er avhengig av folks byggeglede. Landet skal fortsette å bygges, og vi er nødt til å ha folk som kan bruke hendene sine. Hvis vi ikke vet hvem som skal bygge landet har vi ikke kunder om 20 år, sier han.

- Nå må bransjen, skolen og andre private og offentlige aktører tenke nytt for å gjenskape mestringsfølelse og byggeglede. Sløyd handler om så mye mer enn bare brødfjøler og svidd løkkeskrift. Det handler om å skape noe, slippe kreativiteten løs og lære seg problemløsning. Ikke minst er det bærekraftig å kunne fikse ting og pusse opp selv, understreker Eidem. 

Derfor lanserer byggekjeden «Sløydmillionen», et initiativ der de deler ut støtte til små og store sløyd- og byggeprosjekter i form av økonomi, kunnskap og råd fra fagfolk, verktøy og materialer.

- Alle kan søke på Sløydmillionen. Det eneste kriteriet er at barn og unge er med og er aktive i prosjektet, forteller Eidem. 

- Bidra til økt rekruttering
Bygger'n er ikke  alene om å ha fokus på å løfte frem utfordringer byggebransjen står ovenfor. Tidligere denne måneden lanserte Byggmakker en ny kampanje hvor de viser hvilken rolle byggevarekjeden spiller i arbeidshverdagen til håndverkerne. 

- Det er behov for masse flinke fagfolk, og vi ønsker selvfølgelig å ha fokus på det, og håper at kampanjen vil bidra til økt rekruttering av håndverkere, fortalte Marianne Bostrøm, markedsdirektør i Byggmakker til Kampanje. 

Kjededirektøren i Bygger'n berømmer Byggmakker, og påpeker at det er tilfeldig at de lanserer denne kampanjen nå.

- Jeg berømmer Byggmakker for reklamefilmen, de treffer godt og viser utfordringene byggebransjen har. Timingen er tilfeldig, men det er to forskjellige budskap her. I reklamefilmen vår fokuserer vi på problemet og kampsaken gjennom å dele ut midler for over en million til byggeprosjekter for å hente frem sløydgleden hos barn. Målet er å bidra til at enda flere barn og unge finner byggeglede, med en nasjonaldebatt om sløyd i skolen, som igjen vil gi merkevarekjennskap til Bygger'n, sier han. 

Bygger'ns egen markedsavdeling står bak kampanjen. Konseptet er utviklet av HK Reklamebyrå, med Kristian Wågø, Trond Aslak Øvrum og Arne Morten Rolseth som kreativt team, Monica Bjøringsøy som prosjektleder, Kjell Karlsen som formgiver/mac, Christoffer Solberg som konsulent og Frode Midjo som planner.

Einar Film har produsert reklamefilmen, med Stian Johansen på regi-