3. juledag omtalte Kampanje Ice sin nyeste reklamefilm hvor de kommer med et aldri så lite spark til Telia og Telenor. Ice og deres reklamebyrå Nord DDB mener «fjenkirurgi» og fullautomatiserte biler har gjort 5G-praten fjern for de fleste.

- Vi la merke til at de fleste telekomaktører som har snakket om 5G, enten har snakket om at de er først eller størst. Men når de skal komme med eksempler på hva kundene deres faktisk skal bruke denne 5G’en til, blir det fort litt fjernt. Og det skjønner vi veldig godt, ettersom hoppet fra 4G til 5G ikke oppleves som spesielt stort for mannen i gata – for folk flest, sa det kreative teamet i Nord DDB, Zakarias Nadir og Glenn Haugen, som står bak reklamen.

Les også: Ice med reklamespark til Telia: - Folk flest driver ikke med fjernkirurgi

Informasjonssjef i Telia, Daniel Barhom, forteller til Kampanje at de har lagt merke til Ice-reklamen.

- Vi må nok innrømme at vi dro litt på smilebåndet da vi så reklamefilmen, men føler oss ikke veldig truffet, sier Barhom.

Telia har produsert 5G-filmer der nettopp fjernkirurgi har vært tema.

- Har Ice et poeng? Har praten om 5G blitt litt svevende og fjern?

- Mye av vår 5G-kommunikasjon handler om å fortelle at vi som Norges største utfordrer nettopp vil være først i Norge med 5G, og vi er opptatt av å kommunisere hvilke fordeler og muligheter den nye mobilteknologien gir til våre mange kunder – i dag og i fremtiden. Videre når 5G kommer til der hvor våre kunder bor, sier Barhom.

- Kommer dere til å fortsette 5G-diskusjonen med fjernkirurgi og selvkjørende biler?

- Vi opplever stor interesse fra våre kunder knyttet til 5G, og hvis noen synes diskusjonen om mobilteknologien er «svevende og fjern» inviterer vi dem gjerne til vårt hovedkontor for å vise frem våre mange spennende kundecaser innen 5G, svarer Barhom.

Telenor, som også har basert noe av 5G-kommunikasjonen sin på løfter om fjernkirurgi, ønsker ikke å kommentere saken overfor Kampanje.

Se den nye reklamefilmen fra Ice her:


Her er Telias reklamefilm fra 2021 der de «gønner på»: