Oppdatert versjon: Reklamefilmen nederst i saken er byttet til korrekt vinnerfilm.

Bank- og forsikringsgiganten Storebrand sikrer seg fjorårets nest siste sølvfisk med den nye reklamer filmen «Snakk sammen». Gjennom kampanjen har Storebrand oppfordret folk til å snakke sammen og bli hverandres «hobbypsykologer».

- Noen ganger dukker det opp overraskende filmer som får oss til å stoppe opp og bli nysgjerrige. Denne månedens sølvfisk går til en jobb som utfordrer TV-mediet med et uventet grep. Gjennom to minutters stillhet og en oppfordring til å snakke sammen, setter de fokus på ensomhet og utenforskap på en overraskende og sterk måte, sier Sølvfisk-juryen. 

Sammen med reklamebyrået Per Høj har Storebrand brukt reklamepausene i beste sendetid til å gi folk to minutters stillhet til å prate sammen eller til å ringe en de ikke har snakket med på en stund.

Sverre Midttun rådgiver i Per Høj har tidligere fortalt Kampanje at de ønsket å starte samtaler.

- Ved å sette av to minutter til prat håper vi å få oppmerksomhet rundt temaet utenforskap og hvor mange som rammes av dette, og forhåpentligvis bidrar den pinlige stillheten til at man faktisk begynner å snakke der og da. Folk kommer kanskje bare til å ta opp mobilen, men så lett slipper de ikke unna.

Reklamefilmen ble vist i beste sendetid på TV 2 fredag 4. november og søndag 6. november. Samtidig som reklamen gikk på TV, var Storebrand også synlige i de kanaler folk typisk sitter og scroller på i reklamepauser som sosiale medier og nyhetssider.

Les mer: Storebrand varsler uvanlig reklamegrep - to minutter med stillhet for å få folk til å snakke

Her kan du se Storebrands reklamefilm: