I disse dager relanserer podkastplattformen Podme seg med ny visuell profil og nytt kommunikasjonskonsept i Norge, Sverige og Finland. Det er The North Alliance-byråene NoA Consulting, Bold og Anorak som står bak.

Målet med det nye kommunikasjonskonseptet er å fortsette veksten på tvers av markedene i Norden. NoA forteller at de etter et omfattende innsiktsarbeid fant ut av en av hovedgrunnene til at folk lytter til podkast er for å slappe av og finne egentid.

- Podmes største styrke er at vi har utrolig godt innhold hos oss, med både et bredt utvalg og høy kvalitet på podkastene vi tilbyr. I innsiktsarbeidet fant vi ut at for mange er det helt umulig å se for seg å vaske huset eller gå en tur uten å lytte til podkast, som resulterte i konseptet «Gå inn i podkastbobla». Vi er en stor del av våre lytteres liv, og ved å investere som vi gjør nå i merkevaren vår, mener vi at flere kommer til å oppdage verdien av kvalitetspodkast, sier Helene Bjarre, markedssjef i Podme Norge.

Les også: Schibsted-podkaster runder 200.000 abonnenter

Andrea Tjøsvoll, senior designer i Bold, forteller at det nye designkonseptet er bygget rundt en idé om en portal inn i podkastbobla.

- Portalen åpner, endrer og tilpasser seg Podmes kuraterte verden. Dette skaper en leken og levende visuell identitet. Vi har fokusert på en konsistent merkevareopplevelse for brukerne og har utviklet en visuell verktøykasse som forvalter merkevaren godt på tvers av alle flater, sier hun.

Den første kampanjen rundt kommunikasjonskonseptet består av et utvalg filmer for digitale flater og utendørs.

- Kommunikasjonen er basert på den kjente følelsen av å prøve å ikke le i offentligheten når du lytter til noe morsomt, eller felle en tåre når noe rører deg. Dette er situasjonene vi illustrerer, og vi tror at podkastlyttere overalt vil relatere til dette, sier Eirik Johansen og Øistein Markus Holm, kreativt team i Anorak.

Her kan du se de nye reklamefilmene som Anorak har laget for Podme.