Den første tippekupongen i Norge ble lansert i 1948 av Norsk Tipping. Nå er det statlig eide spillselskapet ute med en ny kampanje for å fortelle om rollen de har hatt i Norge. 

- Norsk Tipping har et klart og tydelig mandat. Vi skal tilby attraktive spill i trygge rammer, hvor overskuddet går tilbake til fellesskapet, sier Kristin Røe, leder for kommunikasjon i Norsk Tipping.

Kampanjen vil rulle og gå i store deler av 2023 og tar for seg flere sider av Norsk Tipping, både samfunnsrollen, overskudd, Grasrotandelen og spill i trygge rammer.

I denne kampanjen er det samfunnsrollen til selskapet som er i fokus.  I seks til 45 sekunders videoer illustrerer Norsk Tipping om deres samfunnsrolle med tilhørende nettartikler, display og uttak for sosiale medier.

Formålet er særlig å nå unge målgrupper som ikke kjenner historien til spillselskapet. 

- Det er mange yngre som ikke kjenner til hvilken samfunnsnytte Norsk Tipping bidrar med gjennom overskuddet, sier Røe.

Kampanjen forteller derfor hva overskuddet av tippingen brukes til. 

- Mange vet at overskuddet går til gode formål, men de vet ikke hvilken nytte dette egentlig har, sier Ina Taasaasen, rådgiver kommunikasjon i Norsk Tipping. 

Tippeselskapet ønsker at folk skal forstå det de kaller for enerettsmodellen.

- Enerettsmodellen handler om norsk idrett, kultur og samfunnsansvar. Den er annerledes, fin og fungerer, påpeker Taasaasen.

Se den nye kampanjefilmen her:

 

Byrået Try står bak kampanjen. Det kreative teamet består av Jonas Grønnern og Lars-Kristian Harveg. De mener at den norske spillmodellen engasjerer.

- Noen spør seg hvorfor vi i det hele tatt har et nasjonalt spillselskap, andre ser ikke helt forskjellen mellom Norsk Tipping og andre aktører, men vi tror førstnevnte både har gitt og vil gi Norge flere vinnere, sier teamet.

Filmene er produsert av Motion Blur med Thomas Hilland på regi.