Det nystartede norske flyselskapet Norse, som ble lansert under koronapandemien, gjennomførte juni 2022 sin første flyvning mellom Oslo og New York. Nå står selskapet klare med sin første store reklamekampanje noen sinne.

- Norse har behov for å bygge både kjennskap og kunnskap i alle markeder, og dette er vår første store merkevarekampanje som vi nå ruller ut i alle markeder, forteller Gemma Launchbury, Brand Manager i Norse.

Kundedirektør i reklamebyrået Anorak, Janne Espevalen, forteller at det var en spennende oppgave å bygge opp Norses internasjonale kampanje.

- Norse flyr deg komfortabelt og billig til noen av verdens mest populære destinasjoner. Det å få muligheten til å bidra til å gjøre dette kjent og bygge denne flotte norske merkevaren både her hjemme og ute har vært utrolig moro, sier Espevalen.

Kreatører i Anorak, Jakob Steinmo og Sebastian Pandonis, foreller at det er en unik historisk hendelse som er inspirasjonen til reklamefilmene.

- Da vi fant ut at den kanadiske forskeren Birgitta L. Wallace hadde oppfunnet en dateringsteknikk som analyserer treringer som beviste at vikingene var i Nord-Amerika for første gang for akkurat 1000 år siden fikk vi begge, helt på likt, en stor lyspære rett over hodet. Derfra var det naturlig at lanseringskampanjen skulle feire dette jubileet og at filmene skulle dramatisere kontrastene mellom å krysse Atlanterhavet for tusen år siden og den komfortable flyreisen med Norse i dag, sier duoen.

Det er Bacon som har produsert filmene med Jakob Marky på regi.

Se Norses første store reklamefilm her: