Bakgrunnen for kampanjen, som viser en hel del mindfulness-øvelser, er Gallups årlige «Global Emotions»-rapport som viser at folk blir mer stresset og mer bekymret enn tidligere. Ifølge rapporten er 42 prosent av oss bekymret, 41 prosent føler seg stresset, 31 prosent har psykiske lidelser og 28 prosent føler seg nedstemt.

Norgessjef i Clear Channel, Dennis Højland Nyegaard, forteller at kampanjen er deres bidrag til å redusere stress og ta samfunnsansvar.

- Gjennom Clear Channels eksklusive plattform på T-banene i Oslo, Stockholm og København, når vi daglig ut til millioner av Skandinaver der de beveger seg i hverdagen. Vi vet at våre skjermer har høy oppmerksomhet, og med det følger et stort ansvar. Gjennom vår plattform har vi mulighet til å gjøre en forskjell og bidra positivt til folks trivsel og livskvalitet, sier Nyegaard.

Kampanjen går på både digitale og statiske skjermer på T-banestasjonene i Skandinavia og øvelsene på skjermene er utviklet i samarbeid med psykolog Jacob Piet ved Universitetet i Aarhus. Han forteller at øvelsene kan være med på å forbedre evnen til å håndtere hverdagens stress og bekymring

- Gjennom forebyggende trening for hjernen, kan du øke den bevisste tilstedeværelsen i hverdagen og du kan oppleve god effekt på kort tid. I tillegg er det en enkel teknikk som du kan praktisere hvor som helst. For eksempel mens du sitter på T-banen til og fra jobb, forteller Jacob Piet.